Színházi est Kopácson

86

A kopácsi HMDK-alapszervezet Hagyományőrző Csoportja meghívására a bácskertesi (Vajdaság) színtársulat tartott előadást pénteken, a Paprikáscsirke című kétfelvonásos zenés bohózatot mutatták be a kultúrotthonban.

A kopácsi HMDK-alapszervezet keretében létrehozott Hagyományőrző Csoport tevékenységével minden korosztályt igyekszik megszólítani, különböző kézműves foglalkozásokat tart a legkisebbek számára, de ünnepélyeket, kirándulásokat is szervezett már, valamennyi programjának a célja, hogy a régi népi hagyományokat éltessék, továbbadják. 

Múlt pénteki programja is minden korosztálynak szólt, a hangsúly pedig a szórakoztatáson volt. A bácskertesi (Vajdaság) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoportját hívták meg ismét vendégszerepelni. A színtársulat Szántó Armand – Szécsén Mihály Paprikáscsirke című kétfelvonásos zenés bohózatát vitte színre, Molnár József rendezésében. Ezt a darabot hozták el a kopácsi közönségnek is.

– A magyarok által is lakott településeken kevés magyar nyelvű színházi előadást láthatunk, igény viszont van rá, ezt bizonyította a mostani telt ház is, sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk – nyilatkozta lapunknak Facskó Mónika, a Hagyományőrző Csoport vezetője.

Az előadáson nem csak kopácsiak vettek részt, érkeztek más helységekből is színházkedvelő magyarok, akik ugyancsak jól szórakoztak.