Szentmisével ünnepelték a templom napját Darázson

0
317
cimlap-jezus-szve-1

Múlt pénteken magyar nyelvű misével ünnepelte a Jézus szíve-templom napját a darázsi magyarság.

 

A húsvéti locsolkodás után  Darázs második legnagyobb magyar vonatkozású rendezvénye a Jézus szíve-templom napja alkalmából tartott ünnepély, melyet a Darázs-Hercegmárok Hagyományőrző Egyesület és a HMDK szervez.
Mikusa Julianna, a hagyományőrző egyesület alelnöke lapunknak elmondta, a Jézus Szíve Napja alkalmából rendezett ünnepély évtizedes múlttal rendelkezik, és nemcsak vallási, hanem nemzeti jelentősége is van, mert a helyi magyarságot szólítja meg.
– Magyar szellemben nőttem fel, és ezt a gyerekeimnek is igyekeztem átadni. Hagyományőrző egyesületünk is azzal a céllal működik, hogy a helyi magyarságot összefogja. Együttlétünk egyik fontos helyszíne a Jézus szíve-templom, ahol havonta tartunk magyar miséket – mondta Mikusa Julianna.
Zsadányi Erzsébet, a helyi katolikus egyházközség tagja is rendszeresen eljár a vasárnapi misékre.
– Megöregedtem már, fárasztó eljárnom a templomba, de jövök, amíg az egészségem engedi, mert szép szertartásokon vehetek részt – mondta Zsadányi Erzsébet.
Erre az alkalomra minden évben összegyűlik a darázsi és környékbeli magyarság, valamit a Darázsról elszármazott magyarok is ellátogatnak a rendezvényre. Idén is szép számban voltak jelen az ünnepi misén, melyet Kirhofer Róbert katolikus pap celebrált.
Az eseményen részt vett Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke és Sipos Sándor, a Darázsi járás elöljáró-helyettese is.
Jankovics Róbert lapunknak azt nyilatkozta, a HMDK-nak minden magyar számít, a legkisebb közösségek is, így a darázsi magyarságért is felelősséget éreznek, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az itteni magyarok megőrizhessék hagyományaikat.

 

05-jezus_szive_darazs-6

 

{fcomments}