Szemétgyűjtés a Föld napja alkalmából

BRAVÓ CSÚZAI ÉS VÖRÖSMARTI FIATALOK!

0
109

Április 22. a Föld napja. Ez alkalomból egy csapat csúzai fiatal önkéntes munka keretében összegyűjtötte a falu határában illegálisan kidobott szemetet. Fontos, hogy óvjuk Földünket, hiszen nincs másik…

A környezetszennyezés napjaink egyik legnagyobb globális szintű problémája, amely bolygónk klímájára is kihatással van. Éppen ezért fontos, hogy odafigyeljünk környezetünkre, amit legkönnyebben úgy tehetünk meg, hogy ha nem szemetelünk, illetve úgy, ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Sajnos ehhez még mindig sokan nem tartják magukat, és egyszerűen kidobják a szemetüket az út szélére. Erre a szomorú jelenségre szerette volna felhívni a figyelmet fiatalok egy csoportja április 22-én Csúzán, a Föld napja alkalmából, amikor is szemétszedési akciót szerveztek.

– Sajnos környezetünkben még mindig vannak olyanok, akik a szemetüket nem a kukába rakják, hanem egyszerűen kidobják az árkokba vagy az út szélére. Erre a problémára szerettük volna felhívni a figyelmet, ezért is tisztítottunk meg egy illegális szemétlerakót Csúza határában. Hihetetlen, hogy mi mindent eldobnak az emberek, a régi gumiabroncsoktól kezdve a műanyag flakonokon át a használt szájmaszkokig minden volt az összegyűjtött szemét között – mondta Hordósi Dániel, az akció szervezője, aki hozzátette, reméli, hogy sikerült felhívniuk az emberek figyelmét a problémára.

- Reklám -

A Föld napja alkalmából világszerte szerveztek szemétgyűjtést, ám fontos, hogy ne csak ezen az egy napon éljünk természettudatosan.

Horvát Krisztián: „A hercegszőlősi hulladékgyűjtő reggel 8 órától délután 4-ig működik, amikor a legtöbb ember dolgozik.  Ez szinte hihetetlen egy önmagát turistaparadicsomnak nevező járásban.”

– Minden elismerésem a csúzai és vörösmarti fiataloknak. Nagyszerű példával rukkoltak elő, és ebből hagyományt szeretnénk teremteni. Örülök, hogy megengedték, hogy személyesen is csatlakozzam akciójukhoz. A csúzai szemétgyűjtés egyetlen negatív következménye, hogy az összegyűjtött hulladékot nem volt hova raknunk, hiszen a Hercegszőlősi járásban csak egy olyan hely van, ahova szemetet lehet leadni, aminek a további „szépséghibája” az, hogy a szemétlerakóhely csupán reggel 8 órától délután 4-ig fogadja a korlátozott mennyiségű szemetet. Tehát abban az időben, amikor a legtöbb ember dolgozik!

Ez szinte hihetetlen egy önmagát turistaparadicsomnak nevező járásban. Ez a nemtörődömség magaiskolája. Ha május 16-án ránk szavaznak és döntési pozícióba kerülünk, mi meg fogjuk oldani a szemétproblémát: konténereket fogunk kihelyezni, melyekbe minden lakos beledobhatja azt a szemetet, ami nem fér be az otthoni kukájába, hiszen nem engedhetjük meg, hogy szennyezzük környezetünket – mondta Horvát Krisztián elöljárójelölt, aki gyermekeink jövőjére való tekintettel is fontosnak tartja környezetünk megóvását.