Szakmai segítség a drávaszögi kisvállalkozóknak

393
10-lorincze-peter

Kopács – Baka Béla kopácsi vállalkozó szaktanácsadást tervez a Drávaszög kisvállalkozói számára, melyhez magyarországi segítséget kapott.

A Drávaszöget csiszolatlan gyémántnak is tekinthetjük, hiszen természeti szépségei, kulturális sokszínűsége eléggé kiaknázatlanok. A finom borok ugyanúgy megtalálhatók ezen a vidéken, mint a hamisítatlan fűszerpaprika, de a természet szerelmesei is kedvükre barangolhatnak a tájon.

A turizmus fellendüléséhez a szakmai tudáson kívül összefogásra van szükség. Az idelátogató embereknek széles kínálatot kell biztosítani, hogy érdeklődésük folyamatosan fenntartható legyen.

Baka Béla kopácsi vállalkozó mindig is a szívén viselte szülőföldje sorsát. Ezúttal az itt élő kisvállalkozóknak próbál segíteni egyik szakember barátja révén.

Lőrincze Péter a magyarországi Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, valamint a TriGranit Fejlesztési Társaság nemzetközi kérdésekkel foglalkozó alelnöke. Már megírtuk, hogy egyik beruházásuk a zágrábi Arena Centar, melynek teljes értéke meghaladja a 350 millió eurót.

– Baka Béla barátom hívta fel a figyelmemet a Drávaszögre, a horvátországi magyar kisebbségre, és egy alkalommal meghívott Kopácsra, ahol elmesélte nekem a vidék felvirágoztatásával kapcsolatos vízióját. A Kopácsi-rét önmagában is remek lehetőségeket tartogat. Végignéztük a térség kulturális-turisztikai kínálatát, és én úgy gondolom, hogy tudnék segíteni a kisvállalkozóknak szakmai tanácsokkal. Például abban, hogy hogyan lehet EU-s forrásokhoz jutni, illetve Magyarországgal kapcsolatot teremteni – nyilatkozta lapunknak Lőrincze Péter.

Hamarosan össze fogják hívni az érdekelteket. Az összejövetel időpontját még nem határozták meg.