Szakmai kirándulás Magyarország legnagyobb mezőgazdasági kiállítására

0
186

A HMDK Gazdakör idén is csoportos látogatást szervezett a budapesti AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításra, melyen a résztvevő baranyai és szlavóniai gazdák a legújabb mezőgazdasági gépekkel, technológiai innovációkkal ismerkedhettek meg.

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye minden évben az AGROmashEXPO és AgrárgépShow, amelyen idén január 23-26. között mutatták be a legújabb trendeket, technológiai innovációkat a gazdálkodóknak. Négy napon keresztül közel 350 kiállító mintegy 40 000 négyzetméteren vonultatta fel az input-gépesítés-logisztika témakörébe tartozó termékek és szolgáltatások rendkívül széles választékát. A kiállításon az elmúlt évek során az erőgépek mellett nőtt a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő-mentesítő anyagok kínálata, de a digitalizáció, agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is több volt a kiállító. 

Gazdakörünk múlt pénteken szervezett autóbuszos szakmai kirándulást az eseményre, melynek közel ötven résztvevője volt.

– Már több éve szervezünk utazást erre a mezőgazdasági kiállításra. Gazdakörünk tagjai főként mezőgazdászok, akik így információhoz juthatnak az általuk fontosnak tartott témában, testközelből láthatják azokat a gépeket, amelyeket a jövőben szeretnének beszerezni – nyilatkozta lapunknak Bálint Szabó Anasztázia, a Gazdakör falugazdásza.

A szakmai kirándulást a Magyar Agrárminisztérium támogatta.