Szakmai előadás a horvátországi magyar gazdáknak

94

A HMDK Gazdaköre szervezésében a múlt héten szakmai előadásra került sor, az előadó dr. Gyökemati Igor volt, aki a talajművelés fejlődéséről beszélt a nagyszámú hallgatóságnak.

Soha nem látott gyorsasággal alakul át az agrárium, a gazdáknak ezért technológia- és tudásfejlesztésre is egyaránt szükségük van, hogy lépést tudjanak tartani a haladással. A HMDK Gazdaköre különböző módon nyújt segítséget a horvátországi magyar termelőknek: szakmai kirándulásokat szervez, igyekszik az anyaországi és Kárpát-medencei szintű kapcsolatépítésekkel segíteni a gazdákat, lehetőséget nyújtva látókörük szélesítésére az adott tevékenységi területen. Ezt a célt szolgálják az ingyenes szakmai előadások is.

Tarnai Attila, a HMDK Gazdakör falugazdásza elmondta, minden egyes programjukat, képzésüket úgy szervezik, hogy azok hozzájáruljanak a gazdák fejlődéséhez, valamint új és hasznos tudást szerezzenek általuk.

– A talajművelés egy olyan téma, amely minden mezőgazdasági tevékenység alapja, fontos része. Az előadónk az újbezdáni származású, Magyarországon élő dr. Gyökemati Igor volt, akinek a szakterülete a talajmunkálatok, így nagyon sok és hasznos információt tudtak meg tőle a gazdálkodóink. A szakember az előadás után igyekezett megválaszolni a sok feltett kérdést is – mondja a falugazdász, hozzátéve, hogy az idei évre is több hasznos programot terveznek a horvátországi magyar gazdáknak.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.