Sója mint trójai faló?

0
122

Vasárnap szavazunk, leadjuk a voksunkat az egyik magyar képviselőjelöltre a kettő közül. De lesznek sokan közöttünk olyanok is, akik majd nem a „magyar listát” fogják kérni, hanem az országosat, ez mindenki szíve joga! Annyi biztos, ha az összes horvátországi magyar ugyanabban a  választókerületben élne, és ugyanarra a pártra adná le voksát, akkor sem tudna egyetlen képviselőt se bejuttatni az országos listáról a száborba, ahhoz ugyanis képviselőnként 16-17 ezer szavazat kell, mi pedig, sajnos, nem vagyunk már annyian.

Az elmúlt hetek heves kampánya hevében néhány kompromittáló felvétel is napvilágot látott.  A mi magyar köreinkben is. Egyesek arról beszélnek, hogy a MESZ-en belüli leszámolásoknak lehettünk fül- és szemtanúi az elmúlt hetekben, de az is lehet, hogy a felvételeken szereplő emberek már annyi ellenséget szereztek maguknak, hogy számon sem tudják tartani őket, így olyan nehéz lenne őket megtalálni, mint tűt a szénakazalban. Annyi biztos, hogy a közvéleménynek tudnia kell az ilyen dolgokról, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem, mert máskülönben nem tudnak reáliasan dönteni december 4-én. Hiszen nem mindegy, hogy a jövőben ki fog minket képviselni: akit szégyellnünk kell, vagy akit büszkén vállalhatunk!

“Ha Sója megnyerné a választást, rögtön átadná Juhásznak a mandátumát, ugyanis az új törvények szerint már négy évig kell a szábor padjait koptatni, hogy parlamenti nyugdíjat kaphasson valaki!”

MESZ-es berkekben azt is beszélik, hogy bizony nem Sója Dénes készül újabb négy évre a száborba! Ha ez nem volna igaz, akkor választott volna egy fiatalabb helyettest, „párt” magának, akit, amint azt választási kampánykörútján hangoztatja, bevezetne a politika berkeibe, kinyitná előtte a zárt ajtókat. De ő Juhász Sándort választotta! Sója pedig a vasárnapi, a horvát közszolgálati tévében sugárzott vitaműsorban Jankovics Róbert mellett egy eléggé megtört öregember benyomását keltette, aki már visszavonulóban van.

Sója Dénes már 2010 februárjában megszerezte a jogosultságot a parlamenti nyugdíjra, havonta mintegy 10-13 ezer kúna üti majd a markát, ez élete végéig jár neki. Tegyük hozzá, nem ő az egyetlen szerencsés politikus köreinkben: Faragó Ferenc, Jakab Sándor és Ádám Jenő is szert tettek parlamenti nyugdíjra. De Juhász Sándor is számíthatna rá Sója győzelme esetén, amennyiben az első naptól kezdve ő lenne a képviselő! Ha tehát Sója megnyerné a választást, rögtön átadná Juhásznak a mandátumát, ugyanis az új törvények szerint már négy évig kell a szábor padjait koptatni, hogy parlamenti nyugdíjat kaphasson valaki!

Aki úgy gondolja, hogy ennek a forgatókönyvnek nem kellene megvalósulnia, ne támogassa a szóban forgó képviselőpárost, hiszen voksával egy olyan embert – Juhász Sándort – juttatna a horvát törvényhozásba, akinek különben erre semmi esélye sem volna!