Sikeres és tömeges volt a 4. Várdaróci Vadásztalálkozó

82

Jó kedélyű tömeg gyűlt össze szombaton a várdaróci vadásztalálkozóra, amelynek keretében idén is díjazták az eredményes tagokat. Negyven bográcsban főtt a gulyás. Volt olyan résztvevő is, aki a rendezvényre több száz kilométert is utazott.

Az eseményre a várdaróci vadászegyesület székházában került sor, az udvarukban kapott helyet a hatalmas sörsátor is. A vadászházat körülvevő erdő minden összejövetelt még hangulatosabbá tesz, a program egyik fő eleme, a főzőverseny is itt zajlott le. Erre, a sorrendben negyedikre összesen 40 csapat jelentkezett. A helyi Vadkan Vadásztársaság rendezvényének az évek során olyan híre ment, hogy még a tengermellékről is érkeztek a programra.

A vadásztársaság székházában egy kiállítás várta a látogatókat: a helyi és környékbeli társaságok legszebb trófeáit mutatták be. Az udvaron is volt néhány stand, ahol vadászati felszereléseket, dísztárgyakat lehetett vásárolni, a vadásztársaság tagjai pedig vadspecialitásokkal várták a vendégeket, pörköltet, sült kolbászt és pljeskavicát is lehetett kapni.

A megnyitón Mékány Lajos, a vadásztársaság elnöke arról beszélt, örömükre szolgál, hogy a rendezvényüket ilyen sokan látogatják. Ott volt Jankovics Róbert parlamenti képviselő, a HMDK elnöke és Željko Cickaj, a Bellyei járás elöljárója is.

Az Eszék-Baranya Megyei Vadászszövetség érmeket osztott ki a 2023-2024-es szezon kapitális trófeáiért, a díjazottak tiszteletére vadászkürtök szólaltak meg. A találkozón a környékbeli vadásztársaságok is tiszteletüket tették, de magyarországi vendégek is voltak. A találkozó a késő esti órákig tartó, élőzenés mulatsággal ért véget.