Sepsei HMDK-alapszervezet: horgászverseny kicsiknek is

46

A sepsei HMDK-alapszervezet abban a szerencsés helyzetben van, hogy saját halastaván rendezhetett versenyt kicsiknek és nagyoknak.

A sepsei Magyarok Otthona messziről vonzza a tekintetet. Nem csoda, hiszen a falu egyik legimpozánsabb épületéről van szó. A több mint egy hektáron elterülő komplexumhoz tartozó halastó és annak környéke is megszépült. A tóba halat is telepítettek, és ahogy a székházhoz tartozó szőlőültevényről, úgy erről is közösen gondoskodnak.

Az első próbaversenyt vasárnap délelőtt tartották. De, mint mondták, ez nem is verseny, hanem egy újabb közösségépítő esemény volt, amelyet a tagságuk körében szerveztek meg.

– Nem hirdettünk győztest és érmet sem osztottunk, a versenyt inkább nevelési céllal tartottuk meg, a gyerekeket a természet iránti szeretetre, a természet megóvására szeretnénk nevelni, így a kifogott halak visszakerültek a vízbe, minden résztvevő kizárólag csak egyet vihetett haza – mondta Prosszer Horvatin Szanella, a sepsei HMDK-alapszervezet alelnöke, aki hozzátette, hogy a jövőben havi rendszerességgel fognak összejönni a halastónál, ezeken az alkalmakon minden sepseit szívesen látnak.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.