„Puna kuća” na ovogodišnjem balu Gazdinskog kruga DZMH-a

0
66

Gazdinski krug DZMH-a je prošle subote održao bal, koji se sada već smatra tradicionalnim. U sklopu društvenog događaja podijeljena su priznanja proizvođačima koji su sudjelovali u programu “Kruh Mađara”.

Bal je danas pored mađarskog bala u Vukovaru postao jednim od najvećih društveno zabavnih večeri mađarske zajednice.

Ovogodišnji bal bio je uspješniji nego ikad prije budući da se još nije dogodilo da su zbog prekomjerne prijave mnogi stavljeni na “listu čekanja”. Prodano je ukupno 372 ulaznice. izjavio nam  je predsjednik Gazdisnkog kruga, Atila Sabo

Organizatori su i ove godine uspjeli održati visoku kvalitetu zabave.
Ovoga puta bal je održan u Kristalnoj dvorani, jednoj od najljepših osječkih sala,.

Izvođači Narodnog kazališta iz Pečuha otvorili su zabavu i zabavljali goste svojom glazbenom produkcijom. Glumci su u Osijek stigli zahvaljujući bivšem generalnom konzulu u Osijeku, Antoniu De Blasiu.

Goste među kojima su bili saborski zastupnik Robert Jankovics, mađarski veleposlanik u Zagrebu József Magyar, voditeljica fonda Bethlen Gábor, Judit Pappné Popovics, zamjenik državnog tajnika Zsolt Papp, predsjednik Nacionalnog odjela za mlade poljoprivrednike (MAGOSZ) László Merkatz, predstavnik mađarskog Ministarstva poljoprivrede Balázs Szabó, mađarski konzul u Osijeku Béla Gárdos, bivši generalni konzul Mađarske u Osijeku De Blasio Antonio, predsjednica fondacije Economica Hungarica Hajnalka Palizs Tóth, pozdravio je Atila Sabo.

Tijekom večeri Atila Sabo govorio je i o programu “Kruh Mađara”, u kojem Gazdinski krug sudjeluje već godinama. Prošle godine mađarski proizvođači u Hrvatskoj donirali su značajne količine pšenice. Sakupljeno je ukupno 3100 kilograma od čega je dio samljeven u brašno i doniran mađarskim školama i mađarskim obiteljima s više djece.Čelnici Gazdinskog kruga dodijelili su diplome onim proizvođačima koji su sudjelovali u programu.

Atmosfera je bila odlična. Cijena ulaznice sadržavala je dvije večere i neograničenu konzumaciju pića. Za glazbu se pobrinula grupa A.N.T., koja je već tri desetljeća odgovorna za nezaboravnu zabavu na vjenčanjima, balovima i danima sela.

Organizatori su goste dočekali i prigodnim nagradama, podijelivši ukupno 120 tombola, koje su prikupljene iz donacija članova Gazdisnkog kruga. Događaj su sponzorirali DZMH, Ministarstvo poljoprivrede Mađarske i Fond Bethlen Gábor.

Organizatori su izjavili da će se tradicija nastaviti i sljedeće godine, a svi oni koji ne žele čekati do nagodine ne bi smjeli propustiti mađarski bal u Vukovaru.