Pécsi kirándulással zárták a nyári kézműves tábort

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület idén is megszervezte nyári kézműves táborát, amelynek zárásaként ellátogattak a pécsi állatkertbe.

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület több éve működtet népes gyermektánccsoportot is, melynek tagjai heti rendszerességgel járnak a próbákra. Az egyesület vezetői fontosnak tartják, hogy a tánc mellett egyéb közösségi programokat és összejöveteleket is szervezzenek a gyerekeknek. Elsősorban a kis táncosok számára tartanak évente több alkalommal kézműves foglalkozásokat, de szívesen látnak mindenkit.

– A nyári időszakban kevesebb a fellépés, de szerettük volna, hogy a gyerekek ilyenkor is együtt legyenek, és hogy a nyári szünidőt hasznosan töltsék, ezért rendszeresen szervezünk nyári kézműves tábort is, amit kétévnyi szünet után idén ismét megtarthattunk – mondja Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke, hozzáfűzve, hogy a gyerekek nagy örömmel vettek részt a foglalkozásokon. A tábort pedig egy pécsi állatkerti kirándulással zárták.

Most egy rövid, jól megérdemelt pihenő következik a tánccsoportoknál, amelyek ismét egy mozgalmas fellépésben gazdag ősz előtt állnak.

Az eseményt a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából valósították meg.