Pályázatfigyelés és projektmenedzsment az Economica Hungaricánál

86

Érdemes továbbra is követni az Economica Hungarica Alapítvány weboldalát (www.economica-hungarica.eu), ahol az aktuális horvátországi pályázati felhívások találhatók. A pályázatok elkészítéséhez az EHA szakmai csapata térítésmentesen nyújt segítséget, a szolgáltatás igénybevételéhez előzetes időpontegyeztetés szükséges.

FELHÍVÁS támogatás nyújtására fiatal gazdálkodók számára Eszék-Baranya megye területén (JAVNI POZIV za dodjelu potpora mladim poljoprivrednicima na području Osječko-baranjske županije)

Ön fiatal vállalkozó, aki elsődlegesen mezőgazdasági tevékenységet folytat, és szeretné növelni a termelési kapacitását? A jelen felhívás keretén belül az ezzel kapcsolatos költségek akár 70%-át is visszaigényelheti.Részletek egyeztetése személyes konzultáció keretében.

A pályázat kiírója: Eszék-Baranya megye.

A pályázat célja: A pályázati felhívás célja támogatást nyújtani fiatal gazdálkodóknak olyan költségekkel kapcsolatban, amelyek a gazdaság méretének növelésével vagy a gyártási folyamat korszerűsítésével hozzájárulnak a termelési kapacitás növeléséhez.

A pályázók köre:  Mezőgazdasági tevékenységet folytató családi gazdaság (OPG, SOPG) vagy egyéni vállalkozó (PO). A kérelem benyújtásának évében a vállalkozó nem idősebb 40 évesnél, mezőgazdasági végzettséggel rendelkezik és első alkalommal alapított gazdaságot. A gazdaságot legfeljebb 5 évvel, de legalább 1 évvel a támogatási kérelem benyújtása előtt hozta létre. A gazdaság értéke (EVPG) 1000-15 000 euró közötti. A gazdaság székhelye Eszék-Baranya megye területén található.

A támogatás formája: Vissza nem térítendő, amelyet egy költségvetési időszak alatt legfeljebb egy alkalommal igényelhet a felhasználó.

A támogatás mértéke: A támogatás intenzitása maximum 70%, de legfeljebb 5308,91 euró. Amennyiben ökológiai termelést folytat, a támogatás intenzitása további 10 százalékkal növelhető, így elérheti a maximum 6636,14 eurót.

Benyújtási határidő: 2023. november 15.

Támogatható tevékenységek:

új ültetvények telepítése vagy a meglévő ültetvények pótlása, illetve gyümölcsösbe új öntözőrendszerek vásárlása,

zárt és védett helyiségek/épületek vásárlása, illetve felszerelése,

üvegházi/fóliás zöldségtermesztéshez kapcsolódó fenntartható infrastruktúra költségei,

egyéb, a gazdasági termeléshez kapcsolódó épületek felszerelése.

A 2022. november 16. után keletkezett költségek számolhatók el.

FIGYELEM! A kapcsolattartó személy legkésőbb 2023. november 6-ig hívható (Kovács Lilla +385 99 475 4834).

Felhívás Eszék-Baranya megye területén alapított első mezőgazdasági családi gazdaság támogatására (JAVNI POZIV za dodjelu potpora za prvo osnivanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini)

Amennyiben mezőgazdasági tevékenység folytatásához családi gazdaságot alapított, a jelen felhívás keretében visszaigényelheti a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulék költségeinek egy részét.

A pályázat kiírója: Eszék-Baranya megye.

A pályázat célja: A felhívás célja támogatás nyújtása első mezőgazdasági tevékenységet folytató családi gazdaság alapítási költségeivel kapcsolatban.

A pályázók köre: Bejegyzett mezőgazdasági tevékenységet folytató családi gazdaság. A támogatásra a gazdaság tulajdonosa vagy a gazdaságba bejegyzett tag jogosult, a bejegyzéstől számított két éven keresztül. A támogatás felhasználójának Eszék-Baranya megye területén kell lakhellyel rendelkeznie.

A támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás, amelyet egy költségvetési időszak alatt maximum egy alkalommal igényelhet a felhasználó.

A támogatás mértéke: A támogatás intenzitása maximum 60%, de legfeljebb 663,61 euró egy évre. Amennyiben a támogatás felhasználója 40 évesnél fiatalabb, úgy a támogatás mértéke további 20 százalékkal növelhető, így a maximum összeg 796,34 euró egy évre.

Benyújtási határidő: 2023. november 15.

Elszámolható költség:

– a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulék költsége.

FIGYELEM! A kapcsolattartó személy legkésőbb 2023. november 6-ig hívható (Kovács Lilla +385 99 475 4834).