Ötvenegy év után találkoztak az „árvíz sújtotta” (kor)osztály tagjai

0
1532
osztalytalalkozo-vorosmart

A vörösmarti általános iskola nyolcadik osztályában 1965-ben 36-an tanultak! A vörösmartiak, csúzaiak és sepseiek alkotta osztálynak nem volt tablója, de ballagásra sem került sor a tavaszi-nyári árvízi szükségállapot miatt.

Ők találkoztak május 20-án a vörösmarti általános iskolában, az összejövetelen részt vett volt osztályfőnökük és két tanáruk is. Ez volt az első osztálytalálkozójuk, sokan 51 éve nem látták egymást, így nem csoda, hogy az összejövetelt a meghatottság és a csodálkozás jellemezte leginkább. Az iskolában 16 volt diák jelent meg, a közös vacsoránál még hárman csatlakoztak hozzájuk. Többen betegség miatt nem tudtak eljönni, míg négyen már nincsenek az élők sorában.
Az emlékek felidézése fehérasztal mellett folytatódott a csúzai Kollár pincészetben, a kitűnő konyhának és a kiváló minőségű boroknak is köszönhető, hogy a felejthetetlen találkozó éjszakába nyúlt.

A csoportképen Ádám Elvira, Ádám Gizella, Bányai Lajos, Faddi Lajos, Horvát Mária, Horvát Juliska, Ivánkovics Antal, Kálózi Rózsa, Koch Antal, Kollár Lajos, Krómer József, Makra László, Pasza Árpád, Schön Erzsébet, Takács József és Vég István, valamint a volt diákok három tanára, Kis Piroska, Horvát Erzsébet és Petrik László látható.