ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATI FELHÍVÁS

0
30

Magyarország Eszéki Főkonzulátusa és a Horvát Katolikus Egyház ösztöndíjpályázatot hirdet magyar nemzetiségű, a 2019/2020-as tanévben horvát felsőoktatási intézményben tanulmányaikat megkezdő hallgatók számára.

Pályázhat minden olyan horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2019/2020-as tanévben nappali tagozatos képzésben vesz részt valamelyik horvátországi felsőoktatási intézményben. Előnyt élveznek a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban végzett tanulók, valamint az igazoltan hátrányos szociális helyzetű pályázók.

Az ösztöndíj összegének meghatározására a sikeres pályázatok számának függvényében kerül sor, nagysága a pályázati alapban összegyűlt adományok egyenlő felosztásával kialakuló összeg.

A beérkezett pályázatok elbírálásában és a döntéshozatalban Magyarország Eszéki Főkonzulátusa és a Szent Péter és Pál Katolikus Plébánia mellett a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége, az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület és a Magyar Nemzeti Kereskedőház eszéki irodája vesz részt.

A pályázathoz a következő dokumentumok szükségesek:

  • önéletrajz,
  • motivációs levél (max. 2000 karakter),
  • magyar nemzetiséget igazoló dokumentum fénymásolata, pl. Magyarigazolvány
  • vagy bármilyen, Horvátország által kiadott hivatalos dokumentum, amelyben jelzik a nemzetiséget, pl. születési anyakönyvi kivonat, a Horvát Statisztikai Hivatalnak a választói névjegyzék alapján kiadott igazolása stb.,
  • állami érettségi bizonyítvány,
  • horvátországi felsőoktatási intézményben tanulmányaikat 2019 szeptemberében megkezdők felsőoktatási intézménybe nyert felvétel igazolása,
  • az eltartó kereseti igazolásának fénymásolata,
  • honlevél (domovnica) fénymásolata.

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje:

2019. november 29., péntek, 14.00 óra.

A pályázatokat ajánlott küldeményként postai úton, vagy munkaidőben kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Magyarország Főkonzulátusa Eszék

Vijenac Ivana Mažuranića 3., 31000 Osijek

JÓ PÁLYÁZÁST KÍVÁNUNK!