Ön miért támogatja a Jankovics-Szántó „párost”, a HMDK jelöltjeit?

0
197
izbori_glasanje_listic

December 4-én választunk. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Jankovics Róbertet és dr. Szántó Tibort tartja a legmegfelelőbbnek arra a feladatra, hogy a horvát száborban az összmagyarság érdekeit képviseljék. Megkérdeztünk néhány személyt, hogy ők miért ezt a „párost” támogatják majd voksukkal.

 

kk-ZSUZSAKováts Zsuzsa (Csúza):

– Azért fogok a Jankovics-Szántó párosra szavazni, mert ők az összmagyarság érdekeit képviselik.  Úgy vélem, hogy a magyar parlamenti képviselőnek elsődleges feladata az kellene legyen, hogy törekedjen a magyarság jövőjének biztosításán, nem akarunk kétnyelvű iskolákat, sem óvodákat. Ez pedig a HMDK jelöltjeinek programjában prioritásként szerepel. Nem hiszem, hogy azáltal maradunk magyarok, hogy utak épülnek. Ez a járási, megyei vezetők dolga. A kisebbségi parlamenti képviselőt azért küldjük a száborba, hogy harcoljon jogainkért, nyelvünk szabad használatáért, a kultúránként. Nem mellékesen pedig én nem szeretném, ha egy olyan személy képviselné az érdekeinket a parlamentben, aki még otthon is horvátul beszél.

 

kk--munk-erikMunk Erik (Laskó):

– Az első és legfontosabb különbség a két szervezet jelöltje között, hogy az egyik már nyugdíjas, a másik pedig karrierje elején áll. Jankovics Róbert személyéről csak annyit tudok mondani, hogy rendkívül pozitív a kisugárzása, meg lehet bízni benne, és látjuk, hogy mennyit dolgozik, nem önmagáért, hanem mindannyiunkért. Laskón eddig sokunknak „bekötötték” a szemét, de rá kellett jönnünk, hogy becsaptak bennünket. Laskón egyre nagyobb támogatottsága van a HMDK jelöltjeinek, amit tisztességes munkával, becsületes hozzáállással értek el.

 

kk--rozsikaJakumetović Rozália (Vukovár):

– A vukovári magyarok körében nagy támogatottságnak örvendenek a HMDK jelöltjei. Jankovics Róbert nagyon szorgalmas fiatalember, ő az, aki a legtöbbet teheti értünk képviselőként. Az elmúlt négy évben, amióta létezik a Vukovári Magyarok Egyesülete, folyamatosan segíti munkánkat, rendszeresen eljár rendezvényeinkre, és bármilyen problémával fordulhattunk hozzá, mindig segített. A jelenlegi parlamenti képviselő ellenben, aki elvileg az összmagyarságot képviseli, egyszer sem jött el hozzánk, hogy érdeklődjön problémáink felől, hogy megnézze, hogyan is dolgozunk. Szemernyi kétség sem fér hozzá, hogy én a HMDK jelöltjeinek szavazok bizalmat december 4-én.

 

kk--keresztesKeresztes Árpád (Hercegszőlős):

– A HMDK jelöltjeit támogatom az elkövetkező, december 4-ei választásokon. Jankovics Róbert tudja szerintem a legtöbbet tenni a magyarságért, fiatal és szorgalmas egyéniség. Szántó Tibort pedig már régóta ismerem és becsülöm. Egy higgadt, megfontolt értelmiségi, aki a parlamenti berkekben is tökéletesen megállja a helyét. Kettőjük „párosa” így rendkívül jó képviselete lenne a horvátországi magyar kisebbségnek.

 

 

kk-laciKettős László (Kopács):

–         Természetesen a HMDK jelöltjeire fogok szavazni. A HMDK-nak köszönhető, ha történik valami a faluban, ugyanis a parlamenti képviselő, aki névleg az összmagyarságot képviseli, az Alfalukat eléggé elhanyagolta. Ezzel szemben a HMDK mindenhol igyekszik jelen lenni, és valóban a magyarok érdekében tevékenykedni. Ezért fogom a szavazatommal továbbra is támogatni a HMDK jelöltjeit.