Nyugat-szlavóniai magyarok voltak a HMDK vendégei

338
08-hmdk-nyugat-szlav-2

Május 9-én a HMDK országos szervezetének bellyei székházában fogadták a nyugat-szlavóniai magyar egyesületek vezetőit és képviselőit Nagypiszanicáról, Daruvárról, Trojeglavaról, Pakracról és Grubišno Poljeról.

 

A nyugat-szlavóniai vendégsereg a HMDK szervezésében Baranya és Szlavónia látványosságaival ismerkedett meg: ellátogattak a Kopácsi-rétbe, az almási templomhoz, valamint az erdődi várat is megnézték. A program a dályhegyi virágfesztiválon ért véget.

– Rendkívül szép és tartalmas volt a napunk, köszönjük szépen a HMDK vezetőinek, hogy ezt számunkra megszervezték. Különösen a dályhegyi virágfesztivál szervezőinek, a kedves hegyháti magyarságnak köszönjük a szíves vendéglátást. Kedvességüket viszonozandó, meghívtuk a dályhegyieket Daruvárra egy októberi rendezvényünkre – mondta lapunknak Sabo Snježana, a Daruvári Magyarok Egyesületének elnöke.
Furján Antal, a HMDK Belovár-Bilogora megyei egyesületének elnöke is hasonlón vélekedett a látogatásról, aki elmondta még, hogy ő régebben járt ezen a vidéken, és most is nagyon tetszett neki minden, amit látott.
– Gratulálok a HMDK-nak, hogy ilyen szervezett munkára képes, hogy ilyen széleskörű és érdekeltségű csapatot összetart – mondta Furján Antal.

 

{fcomments}