Nyolc éve az eszéki piacon

362

A húsvéti asztal aligha képzelhető el friss főtt sonka nélkül, ami akkor az igazi, ha házi. A harkányi Bencze Viktor hagyományos módon tenyészti a sertést, amelyből az őstermelőktől beszerzett alapanyagok felhasználásával készíti termékeit.

Bencze Viktor füstöltáru-kereskedése nyolc éve van jelen az eszéki piacon, ahol heti három alkalommal, szerdán, pénteken és szombaton árusít.

– A húsvét előtti héten gyakrabban járok majd le, a hét minden napján megtalálhatnak a kedves vevők, bizonyos mennyiség után kedvezménnyel szolgálok – mondja Bencze Viktor, hozzátéve, tudomása szerint az őstermelők közül a legjobb áron kínálja termékeit az eszéki piacon.

Ünnep előtt a sonka iránti kereslet növekedésére számít, a kötözött sonka kilóját 12-13 euróért, a szívsonkáét 14-15 euróért kínálja.

Termékei közül a sonkákon kívül kelendő a drávaszögi ízlésnek megfelelően fűszerezett kolbász, a szalonna, de népszerű a disznósajtjuk is. Saját tenyésztésű jószág húsából készült termékeket kínálnak, házi fűszerpaprikával és fokhagymával, de minden egyéb fűszer kiváló minőségű, ami a tulajdonos szerint nélkülözhetetlen az elsőrangú termékeknél, melyek mesterséges adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak. Emellett az elkészítés módja, az érlelésre szánt idő is fontos eleme a minőségnek.