Nyaralás hűtőtáskából

38

Tombol a nyár, itt a szabadságok ideje. Aki teheti, a tengermelléken élvezi a mediterrán éghajlatot, a tenger sós vízét. Úgy mégis elviselhetőbb a 30-40 fokos meleg.

Erika hiába próbált egyeztetni a férjével az évi szabadsággal kapcsolatban, Károly csak őszre veheti ki azt, most van a turistaszezon, és ő egy ilyen irodában dolgozott. Szerencsére el tudta intézni, hogy legalább a felesége és a gyerekei egy minőségi szálláshoz jussanak.

Nagy volt a készülődés. Erika gondosan elcsomagolta a legszükségesebb holmikat, mert már tapasztalatból tudta, hogy felesleges ruhára nincs szükség, hiszen a napjukat majd úgyis strandon töltik. A legnagyobb hangsúlyt arra fektette, hogy a két hűtőtáskába bekészítse az ennivalót. Ismerte a gyerekei igényeit.

Hat órát autóztak, és szerencsésen megérkeztek az elegáns szállodába. Reggeli, vacsora biztosítva. Kicsit kiríttak a sok külföldi vendég közül, ők mégis csak hazaiak voltak, így is tekintettek rájuk, ahogy a recepciós is átadta a szoba kulcsát, érezhető volt a lenézés, főleg azt követően, hogy meglátta a hűtőtáskákat. Erika ezzel nem törődött.

Az előkelő vendégeknek berendezett háló, a nappali, a tengeri kilátás örömmel töltötte el őket. A szállodának saját strandja volt, azt használhatták a vendégek.

Bőséges reggeli, vacsora várta őket mindennap, de a gyerekek hamar megunták a nem megszokott ízeket, így előkerült a töltött paprika, amelyet ebédidő alatt fogyasztottak volna el a teraszon. De megjelent a tulajdonos, és közölte, hogy ott étkezni szigorúan tilos, esetleg csak a hotelben vásárolt csemegéket fogyaszthatják el. Valami olyasfélét is dünnyögött, hogy ha nincsenek megelégedve az ő általuk készített étellel, nyugodtan elhagyhatják a szállodát.

Erika megdöbbenve látta, hogy valósággal kitessékelik őket, amiért hűtőtáskájuk az asztalra került. A megaláztatásfélére az volt a válasza, hogy összecsomagolt, és a gyerekekkel még aznap délután kiköltöztek. A már előre kifizetett ötnapos ott-tartózkodás árát sem kapta vissza, de ez nem nagyon zavarta, és félórán belül egy szerényebb apartmant bérelt. Ott nem járt se reggeli, se vacsora, de ez sem volt gond, mert a háziasszony a konyha használatát is felajánlotta.

Felszabadultan élvezték az új környezetet, és a hűtőtáskában lapuló ennivaló kitartott még öt napig.

Nekik csak a tenger volt a fontos és a napsütés. Már nem is gondoltak az előkelő szállodában történtekre.

Erika tehát a hűtőtáska tartalmának is köszönhetően egy nagyszerű nyaralást tudott biztosítani a gyerekeinek.  

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.