Nőnapi bál Sepsén, összejövetel Újbezdánban

889
Sepse

A HMDK sepsei alapszervezete szombaton nőnapi bált tartott, újbezdáni kultúregyesületünk pedig vasárnap rendezett összejövetelt a nőnap alkalmából.

A HMDK sepsei alapszervezete 1998-as megalakulása óta dolgozik a településért, és tagjai nagyon fontosnak tartják a magyar hagyományok ápolását. Számos rendezvényt valósítottak meg az évek során. A kisebb eseményeket, kóruspróbákat, alkotótáborokat székházukban tartják, a tömegesebb programokat pedig a falu kultúrotthonában rendezik. Ezek közé tartozik a kórusszemle, a vidám est és a nőnapi bál is.

– Nem először tartunk nőnapi bált Sepsén, ezzel kedveskedünk a hölgyeknek, akiket a bálban egy szál virággal is felköszöntöttünk – mondta el lapunknak Sipos Zoltán, a sepsei HMDK-szervezet alelnöke. Hozzátette, a bál nem csak a nőknek szólt, és nem csak sepseieknek. Érkeztek vendégek a szomszédos településekről és messzebbről is, hogy Gajić Ervin és együttese zenéjére mulassanak.

Sipos Zoltán azt is megosztotta velünk, hogy a HMDK sepsei alapszervezete idei tervei között egy új program is szerepel: egy szabadtéri néptáncszemlét rendeznének a nyár folyamán.

Újbezdán

Az újbezdáni Művelődési és Művészeti Egyesület is nőnapi összejövetelt tartott, az ünnepségre a falu hölgytagjai kaptak megívást. A nőnapi rendezvénynek már hagyománya van Újbezdánban, s a meghívásnak évről évre többen tesznek eleget több korosztály képviselői is.