Néptáncfesztivál volt Dályhegyen

0
64

Múlt szombaton néptáncfesztivált tartottak az Erdődi-hát magyarjai. A telt házas rendezvényen a két hazai tánccsoporton kívül három vendégegyüttes mutatkozott be.

A dályhegyi magyarok legnagyobb rendezvénye a tavaszi virágfesztivál, mely mára megyei szinten is ismertté vált. A helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület ezért tavaly úgy döntött, hogy egy családiasabb hangulatú rendezvény szervezésébe is belefog, melyre meg tudják hívni azokat a tánccsoportokat, amelyeknél ők is vendégeskedtek. A múlt évben először megrendezett néptáncfesztiváljuk erre tökéletesen megfelelt, ezért hagyományteremtő céllal idén is megszervezték.

Az új kultúrotthonban tartott fesztiválon a két hazai táncegyüttesen kívül a Kórógy Hagyományőrző Egyesület tánccsoportja, valamint az Alfalusi Ifjúsági Tánccsoport is fellépett. A rendezvénynek idén is voltak külföldi fellépői, mégpedig ezúttal a Budapest környéki Vál település táncosai.

– Az évek során szerencsére sikerült a virágfesztiválból egy jelentős rendezvényt létrehoznunk. Ennek nagyon örülünk, ám egy ilyennek a megszervezése nagyon sok tennivalóval jár. Az elmúlt pár évben úgy éreztük, hogy nem jut elég időnk a rendezvény alatt a vendégeinkre, ezért döntöttünk úgy, hogy ősszel legyen egy néptáncfesztiválunk kevesebb fellépővel – mondta Hugyik Irén főszervező.

A néptáncfesztiválon jelen volt Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, aki köszöntötte az egybegyűlteket; részt vett a rendezvényen Gárdos Béla eszéki konzul is.

A fesztivált a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.