Műkörömépítőként a világ körül

0
52

Ružić Juliannával beszélgettünk kozmetikusi pályafutásáról. Szerencsésnek mondhatják magukat azok a fiatalok, akik tőle sajátíthatják el a műkörömépítés alapjait eszéki szépségstúdiójában. A mesterkozmetikus ugyanis oktatóként bejárta a világot, profi műkörömépítők tanultak tőle.

Ružić Julianna eredetileg nem kozmetikusnak készült. Csak miután elvégezte a közgazdasági főiskolát és elkezdett dolgozni, jött rá, hogy nem a monoton irodai munkára született, inkább a kreativitásából szeretne megélni.

A szépségápolás sokkal jobban foglalkoztatta, tehát ezen a téren képezte magát tovább, így vált mesterkozmetikussá.

- Reklám -

– Úgy kezdődött a pályafutásom, hogy megnyitottam a szépségszalonomat ’98-ban, ahol kolléganőmmel dolgoztunk ketten. Munkatársamnak rengeteg volt a műkörmös megbízása, nekem viszont eleinte ez nem ment. Ezért ezen a területen is továbbképeztem magam – mesél a sikeres pálya kezdeteiről az eszéki magyar kozmetikus.

Néhány év múlva már sokan felfigyeltek munkáira

A képzés után már gyorsan belejött a körömépítésbe, amit hamarosan már oktatott is. Egyre többen sajátították el általa ezt a foglalkozást, és a sikertörténet még csak ezután kezdődött.

– Egy amerikai kozmetikai vállalat szerződtetett, melyen keresztül bejártam a világot. Az volt a feladatom, hogy a leendő műkörömépítés-oktatókat képezzem ki. Közben már ekkor megfogalmazódott bennem az életcélom: saját stúdió nyitása Eszéken, ami 2018-ban meg is valósult – mondta Julianna, hangsúlyozva, ha valakinek határozott elképzelése van arról, mihez kezdene az életében, érdemes mindent elkövetnie, hogy valóra váltsa azt.

Körömkozmetikai szakkönyvekben jelentek meg a munkái

Julianna örömét leli az oktatásban, de szívesen űzi is a tevékenységet. Kreativitását leginkább akkor élheti ki, ha publikációkhoz készít műkörmöt, körömkozmetikai szakkönyvekben jelennek meg munkái. Megosztotta velünk egyik emlékezetes munkája történetét is.

– Az egyik vendégemnek azután készítettem el a műkörmeit, hogy kigyógyult hosszan tartó betegségéből. Ez a szituáció mindkettőnkre rendkívül erőteljes érzelmi hatással volt, ami a munkámon is meglátszott. A gyerekeit rajzoltam a körmökre, nagyon örültünk a végeredménynek – mesélte Julianna.

Körömépítő mesteri minőségéről nemcsak az eszéki szépségszalon falán kihelyezett diplomák árulkodnak, hanem a pályafutása is: bejárta az Egyesült Államokat, a Karibi-térséget, Kanadát, ahol már a profi műkörömépítők tanultak tőle.

Telt házas tanfolyamok

– Jelenleg Eszéken élek, vezetem a szépségszalont, műkörömépí-tő tanfolyamaink rendszeresen telt házasak. Alapképzéseink során a résztvevők elsajátíthatják a zselés és a gél-lakk technikát, megtanulnak dolgozni a csiszológéppel, tulajdonképpen mindent elsajátítanak, ami a szakmához tartozik – mesél Julianna az eszéki szalonban folyó munkáról.

A kozmetikai stúdióban kuncsaftjaik többsége még mindig nő, akik ha műkörmöt szeretnének, kérhetnek klasszikus, rövid szalonmunkát, de egészen extrém, hosszú körmöt is.

A körmözés mellett szolgáltatásaik között szerepel a szolárium, a masszázs, de egyéb kozmetikai kezelések is.

A vállalkozásnak jelenleg kilenc-tíz alkalmazottja van, ez a forgalomtól függően változik, a járványhelyzetet az Elite Szépségközpont is megérezte.

Juliannának ma már elsősorban az oktatás a feladata, de foglalkozik a szalonba betérő vendégekkel is. Idővel szeretne egy kozmetikai iskolát nyitni, melynek hallgatói elmélyíthetik tudásukat a körömépítésben.