Minőségi eledelt kis kedvenceinknek!

0
90
Varga Zoltán

Ahogy nekünk, gazdiknak sem mindegy, mit eszünk, az sem mellékes, mivel etetjük házi kedvenceinket – állítja Varga Zoltán, aki nemrég nyitott állateledel-boltot Eszéken. Kutyusunk, cicánk, hörcsögünk vagy papagájunk biztosan elégedett lesz a menüvel, ha nála vásárolunk.

Komoly felelősséggel tartozunk kutyánk, macskánk vagy egyéb háziállatunk iránt, hiszen mi választottuk társunknak, remélhetőleg hosszú évekre velünk lesz. A mindennapjaink részét képezik, nem kérdőjeleznek meg, vakon követnek és szeretnek bennünket. Éppen ezért fontos, hogy jó legyen a közérzetük, oda kell figyelnünk az egészséges életmódjukra. Ez pedig például a kutyák esetében nemcsak a rendszeres mozgás biztosítását jelenti, hanem a helyes, egészséges táplálkozást is.

Ha ehhez tartjuk magunkat, érdemes felkeresnünk a Simbi állateledel-szaküzletet az eszéki nagypiacnál. Kínálatában elsősorban minőségi kutya- és macskatáp szerepel, de papagáj, hörcsög, nyúl és más egyéb apróállat számára is kínálnak eledelt, egyéb, állattartáshoz szükséges eszközök mellett.

– Elsősorban olyan állateledeleket forgalmazok, amelyekre leginkább szükség van a környéken, kutyája, macskája többnyire mindenkinek van. Idővel, ha igény mutatkozik rá, egzotikus állatok felé is nyitok majd – nyilatkozta lapunknak Zoltán, az üzlet tulajdonosa.

Ami a vállalkozása ötletét illeti, egyetemi tanulmányai során lépett kapcsolatba egy magyarországi állateledel-forgalmazó céggel. Először fordítói munkával bízták meg, majd a Horvátország felé nyitó cég további üzleti lehetőséget is kínált számára, jó feltételekkel.

Zoltán ezt nem hagyta ki, néhány hónappal a járvány előtt nyitotta meg üzletét, melyet másodállásban vezet. Főállásban műszaki rajzoló egy pélmonostori vállalatnál, ipari ventillátorok tervezésével foglalkozik.

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások idején a menhelynek adományozta a romlandó árut

A bolt saját befektetés, a nyitás – mint mondta – nem járt különösebb nehézséggel. Az viszont vállalkozásának sem tett jót, hogy a koronavírus-járvány előtt néhány hónappal nyitott ki.

– A járványhelyzet alatt természetesen az én boltom sem üzemelt, így kezdenem kellett valamit azzal a sok áruval, amely raktáron maradt. Hogy ne romoljon meg, odaajándékoztam az eszéki állatmenhelynek. A piac újranyitása óta újra működünk, a forgalom lehetne jobb is, de bízom benne, hogy idővel kialakul a vevői köröm – mondta Zoltán.

Hozzátette, eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy inkább a fiatalabbak adnak a minőségre, ha házi kedvencükről van szó, míg az idősebbek beérik az olcsóbb eledelekkel. Az általa kínált termékek minősége kiváló, és az árai is kedvezőek – olcsóbbakat persze lehet találni, de gyenge minőségük miatt nem biztos, hogy érdemes.

– A kutyák és macskák többé-kevésbé bármit megesznek, de ha mindig rossz minőségű eledelt kapnak, az idővel meglátszik rajtuk. Romlik a foguk, hullik a szőrük és gyorsabban megbetegednek. Hogy a házi koszt jó-e vagy sem, megoszlanak a vélemények, de a túl fűszeres ételek nem valók háziállatainknak, a macskának nagyobb csontot, kutyusoknak pedig apró csontot nem szabad adni, így már elég sok mindent ki is lőhetünk a házi maradékból – mondta Zoltán, hozzátéve, az általa kínált eledelt bátran ajánlja azoknak, akik szeretik négylábú társaikat.