Mesés óvodám: megérkeztek a díjak

155

A Mesés óvodám című pályázaton, amelyen a Kárpát-medencei magyar óvodák legkedvesebb magyar meséikkel versengtek, a horvátországi és a muravidéki (szlovéniai) óvodák egy csoportot képeztek – a kopácsi óvoda első, a várdaróci óvoda pedig második helyezést ért el. A fődíj a mese alapján készült dekoráció volt, amit a kopácsi óvodások a napokban vehettek át.

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében hirdették meg a Mesés óvodám elnevezésű pályázatot, amelyre összesen 94 óvoda pályázott, közülük 15 óvoda nyert díjat.

A szakmai zsűri, az óvodafejlesztési program hazai képviselői, a külhoni partnerszervezetek képviselői, valamint óvodapedagógus szakemberek régiónként értékelték a beérkezett pályázatokat, így született meg a végeredmény. Horvátország és Muravidék (Szlovénia) egy csoportot képezett, itt az első helyezett a kopácsi óvoda lett, a várdaróciak pedig másodikak lettek.

– Saját, a kopácsi gyerekek által költött mesével neveztünk be a versenyre, amelyet már több generáció óta ismernek és tanulják meg a gyerekek az oviban. Nagyon örülünk, hogy ezután a mesénk szereplői díszítik a falakat – mondta Ruzsicska Ilonka kopácsi óvónő, aki hozzátette azt is, hogy ők rendszeresen részt vesznek különböző pályázatokon, több alkalommal nyertek is, és arra buzdítja a többi magyar óvodát is, hogy pályázzanak, mert sok szép és hasznos dolgot szerezhetnek az óvodáknak.

A várdaróci óvodába is megérkezett a második helyezettnek járó díj, ők egy rajzszerekből álló csomagot kaptak.

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program során magyar óvodáink, óvodásaink több készségfejlesztő csomagot is kaptak az elmúlt időszakban, valamint óvodaidíj-támogatásban is részesültek. Hamarosan pedig az óvodavezetők igényei alapján új berendezési tárgyakat, bútorokat is kapnak az óvodák.