Megújultunk

0
274

Megújult az Új Magyar Képes Újság honlapja. Vannak olyanok, akiknek tetszik, és vannak, akiknek a régi jobban bejött. Mindenesetre most sokkal korszerűbb és látványosabb a Képes webes ruhája. Mint már korábban is írtam, mindenképpen haladni szándékozunk a korral, mégpedig úgy, hogy a technika korszerű vívmányát, az internetet is a magunk oldalára állítjuk. Hisz nemcsak régi olvasóinkat szeretnénk megtartani, hanem újakat is toborozni óhajtunk.

Ha csupán saját elvárásaimból indulok ki, már akkor is ideje volt, hogy egy aktuálisabb, modernebb weboldallal álljunk elő, hisz jómagam is „internetfogyasztó” vagyok, minden információt a világhálón keresek meg. Ott olvasom a híreket, vannak kedvenc weboldalaim, ahonnét percre pontosan tájékozódom. Legtöbbször a különböző ételek, sütemények elkészítéséhez is onnét töltök le recepteket. De a legtöbb fiatal is így van ezzel. És ha mi azt szeretnénk, hogy ők is olvassanak bennünket, hozzájuk is alkalmazkodnunk kell.

Természetesen az olvasók megtartása és újabbak megszerzése mellett az is a célunk, hogy Kárpát-medencei szinten is naprakészek és minőségileg is elfogadhatóvá váljunk. A megfelelő tartalomhoz adekvát formára van szükség. Hiszen a fogyasztói társadalomban, amelyben mi is élni kényszerülünk, egyszerűen lecserélik a régit újra és még újabbra. És amíg a nyomtatott sajtónál – a Képes papír alapú verziójára gondolok – nem fenyeget bennünket olyan nagy veszély, hiszen nincs az olvasó számára alternatíva – ami persze nem jogosít fel minket arra, hogy ezen olvasóink elvárásait ne vegyük figyelembe, illetve hogy ne figyeljünk oda az esztétikai jellegű dolgokra -, az internet sokkal nagyobb kihívás számunkra.

Az új honlapon nem csak naprakész hírek szerepelnek mostantól. A Baranya Rádió magyar nyelvű adásai is elérhetők rajta, valamint a Drávatáj magazin műsorai is fent vannak visszamenőleg szeptemberig. A cikkeket véleményezni is lehet, a különböző hang- és képanyagokat pedig „osztályozni”, hogy még interaktívabbá váljon az olvasóval a kapcsolat. Ezek tudatában aztán javítani leszünk képesek olyan dolgokon, amikre önmagunktól nem jöttünk volna rá.

De ne keseredjenek el azok sem, aki csak akkor tudják élvezni az olvasást, ha érzik a papír és a nyomdafesték illatát. A Képes nyomtatott formája is változni fog a jövő esztendőtől. Kicsit napilaposabb külsőt varázsolunk neki, aktuálisabb lesz és színesebb. És egy új folyóirattal is meglepjük olvasóinkat: a Horvátországi Magyarság mellett a Rovátkák kéthavonta jelenik majd meg. A gyerekek havonta jutnak majd gyerekújsághoz, két héten belül pedig az idei évkönyvet is a kezébe veheti a kedves olvasó. Kellemes időtöltést „termékeink” olvasása révén!