Megújult a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

862
harknyi-faszi

Schwarcz Tibor néhány hónapja került a környékünkön is népszerűségnek örvendő Harkányi Gyógy- és Strandfürdő élére. Temérdek tennivaló várt rá, de máris komoly eredményekről számolt be lapunknak. Jelenleg arra törekednek, hogy minél több horvátországi vendéget üdvözölhessenek a fürdőkomplexumban.

Harkány 1991 előtt fogalom volt a horvátországi magyarság körében (is). A fiatalabbak közül sokan az anyaországi menekültség ideje alatt fedezték fel és szerették meg a harkányi fürdőt, és nem kicsi azoknak a száma, akik ma is visszajáró vendégek. Harkányban nemcsak fürdőzhetünk, pihenhetünk, hanem gyógyulhatunk is. Az átlagosan 62 fokos gyógyvíz 50-70 méteres mélységekből tör a felszínre. A fürdő azonban remek lehetőségei ellenére is komoly gondokkal küszködött. Szerencsére mindez már a múlté.

 

Márciustól van új igazgatója

Schwarcz Tibor mindössze 31 éves, és 2011 márciusa óta a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő igazgatója. Az ország másik szegletéből került erre a vidékre, de nagyon gyorsan megszerette. Rengeteg lehetőséget lát a térség idegenforgalmában, és minden erejével azon van, hogy ezeket meg is valósítsa. Püspökladányban született, a Debreceni Egyetemen két diplomát szerzett, az elsőt környezettudomány-fizikus szakon, a másoddiplomát pedig környezetvédelmi jogi szaktanácsadó szakon. Már a másoddiplomás képzés alatt munkába állt, több cégnél is dolgozott, és egyre feljebb lépegetett a ranglétrán. Utolsó munkahelye hozta őt el egészen Pécsig, ahol nagyon jól érezte magát. És amikor idén kiírták a pályázatot a harkányi fürdő vezérigazgatói posztjára, úgy döntött, hogy jelentkezik. Tizenkét pályázó közül végül rá esett a választás. Bár nagyon örült a lehetőségnek, tudta, hogy nagyon sok tennivaló vár rá az elkövetkező időszakban.

 

Sikerült stabilizálni a pénzügyi  helyzetet

Az első és legnagyobb gondot a fürdő pénzügyi helyzete jelentette. Ennek stabilizálása az első és legfontosabb olyan eredmény, amit az új igazgatónak sikerült megvalósítania. Emellett fejlesztésekbe kezdtek: háromezer új pihenőágyat vettek, gyermek és felnőtt animátorokat foglalkoztatnak, ingyenes baba-mama parkot hoztak létre, továbbá számos új rendezvénnyel bővítették a kínálatot a fürdő területén. Mint riportalanyom elmondta, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő ez idáig gyakorlatilag marketing nélkül működött, amin azonnal változtatni kellett. A jó reklám ugyanis egy kikapcsolódást nyújtó intézmény esetében elengedhetetlenül fontos. Annak ellenére, hogy a fürdőn kívül is kiváló a térség kínálata: mindössze hat kilométerre található a siklósi vár, a máriagyűdi zarándokhely, tizenhárom kilométerre a villányi borvidék, és itt van a Duna-Dráva Nemzeti Park is.

 

Negyven százaléknyi külföldi vendég

Természetesen nem csak az Adrián botlik bele az ember lépten-nyomon külföldi turistákba, a harkányi fürdő látogatóinak is 40%-a az országhatáron kívülről érkezik. A legtöbb a cseh vendég, utána pedig a horvát és a német. Schwarz Tibor igazgató a jövőben még szélesebb körből szeretne vendégeket csalogatni a fürdőbe, hiszen tudja, aki egyszer ellátogat oda, máskor is szívesen visszatér. Náluk pedig nincs szezon, ők egész évben várják a fürödni, pihenni és gyógyulni vágyókat. A jövőben Horvátországban is szeretnék reklámozni a fürdőt, hiszen a régióban a harkányi fürdő verhetetlen a kategóriájában.

Akik a hétvégén ellátogattak a fürdő legnagyobb rendezvényére, az országosan ismert Harkányi Fürdőfesztiválra, minden bizonnyal remekül érezték magukat.

gyogymedencek