Maradnak a korlátozó intézkedések

21

Január 31-ig maradnak a korlátozó intézkedések. Vagyis továbbra sem nyithatnak ki a kávézók, az éttermek, az edzőtermek és a sportközpontok, az üzleteknek és a szállodáknak is korlátozniuk kellett a tevékenységüket, valamint a rendezvényeken részt vevők maximális létszáma továbbra is 25 fő. Ezek a rendelkezések január 10-én jártak volna le, így a hónap végéig meghosszabbították őket. Az iskolákban január 18-án kezdődik a második félév, az iskolapadokba viszont csak az általános iskolák alsó tagozatos osztályaiba járó és az érettségi előtt álló diákok térhetnek vissza. A felső tagozatosok és a többi középiskolai tanuló számára online oktatást rendeltek el.

Vili Beroš egészségügyi miniszter elmondta: pozitív járványügyi trendeket jegyeznek, és a kórházi kezelésre szoruló betegek száma is csökken. Az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás így fokozatosan enyhül. Kiemelte: az alacsony számok az állampolgárok felelősségteljes viselkedésének, és a járvány megfékezésére hozott korlátozásoknak tudhatók be. A tárcavezető szerint a javuló tendenciák ellenére nem szabad lazítani. Felhívta ezzel összefüggésben a figyelmet arra, hogy több nyugat európai ország az év végi ünnepek óta a járvány harmadik hullámával küzd.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.