Laskón folytatódott az Udvarok projekt

1178

Várdaróc után Laskón folytatódott az Udvarok projekt, Farkas Katica udvarában gyerekfoglalkozással és jazzkoncerttel várták a vendégeket.

A Privilégium vállalat és az Ekotur szervezet tavaly indította el az Udvarok projektet azzal a céllal, hogy programokkal, élettel töltsék meg a régi falusi házak udvarát, amiből a lakóházak tulajdonosainak is hasznuk származik. Amellett, hogy érdekes a turistáknak és hasznos a házigazdáknak, bemutatkozási lehetőséget kínál a helyi kistermelőknek is.

A programsorozat Kopácson indult tavaly. A szervezők erre az évre is kézműves foglalkozásokat, előadásokat, koncerteket, vacsorákat, étel- és italkóstolókat terveznek.

Az idei első programra márciusban került sor egy elhagyatott várdaróci falusi udvarban, témája a virágok és a kertészkedés volt. Nemrég pedig egy laskói házba, Farkas Katica udvarába invitálták az érdeklődőket. Itt a Waldorf iskola képviselői mutatkoztak be és tartottak kommunikáció- és öntudatfejlesztő foglalkozást gyerekeknek: régi játékokat játszottak, táncoltak, énekeltek, zenéltek.

A felnőttek pedig egy eszéki jazz-zenekar koncertjét hallgathatták a helyszínen. A programnak most is gazdag gasztronómiai kínálata volt, melyhez Katica néni is hozzájárult süteményeivel.

Kalajdžić Edita, a program egyik szervezője lapunknak elmondta, néhány héten belül megnyílik a kopácsi Katica mama udvara, mely állandó kirándulóhely lesz, hétvégenként pedig különböző programok – játszóházak, koncertek, kiállítások stb. – helyszínéül szolgál majd.