Laskóiak a tihanyi Gardafesztiválon

44

A Laskói Ifjúsági Egyesület tagjai nemrég ellátogattak Tihanyba, ahol részt vettek a Balatonfelvidék egyik leghíresebb gasztro-kulturális eseményén a Gardafesztiválon.

Tihany egyik nevezetessége a garda hal, még a település címerére is rákerült, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 18 éve a Garda Fesztiválra. A háromnapos fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Erre a fesztiválra látogattak el november 17-én a laskóiak is a helyi ifjúsági egyesület szervezésében. A rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy megismerjék a balatoni halételeket és azok elkészítését, hiszen ezek eltérnek a drávaszögben megszokottól. Természetesen az eseményen lehetőséget kaptak a laskóiak is, hogy bemutassák halkészítési tudományukat. Az ifjúsági egyesület elnöke Munk Erik halpaprikást főzött, mely nagy sikert aratott a látogatók körében.

– Fontosnak tartjuk, hogy egyesületünk tagjai, valamint a falubeliek megismerjék magyarságunk más tájait és annak gasztronómiáját is. Ennek szellemében igyekszünk lehetőségeinkhez mérten akár évente többször is ellátogatni az anyaországba egy-egy gasztro-kulturális eseményre – mondta Munk Erik a Laskói Ifjúsági Egyesület elnöke.

A tanulmányi kirándulást a Bethlen Gábor Alap támogatta.