Kukoricás nap a magyarországi Szentlászlón

0
291

A szlavóniai Szentlászló település minden civil szervezete képviseltette magát testvértelepülésének, a magyarországi Szentlászlónak a hétvégi rendezvényén.

A magyarországi Szentlászló község önkormányzata és a német nemzetiségi önkormányzat több éve rendez úgynevezett kukoricás napot, amelynek évek óta visszatérő vendégei a szlavóniai szentlászlóaik. A két települést testvértelepülési egyezmény köti össze, de mára már baráti szálak is szövődtek, így mindig örömmel vesznek részt egymás rendezvényein.

Az idei Kukoricás napon a szlavóniai Szentlászló minden civil szervezetének a képviselője részt vett, az utazást az Ernestinovói járás magyar kisebbségi önkormányzata és a HMDK szentlászlói alapszervezete támogatta.

Kelemen Dezső, a járás magyar kisebbségi elöljárója elmondta, ismét egy szép napot töltöttek el magyarországi barátaiknál.

– Ezúttal is számos érdekes programot készítettek vendéglátóink, amelyek egy részének mi is aktív szereplői voltunk. Az iskolánk diákjai és a Rozmaring énekkar a kultúrműsorban lépett fel. Az öregfiúk focicsapatunk pedig megmérkőzött a helyiek csapatával – mondta Kelemen Dezső, aki hozzátette azt is, hogy a több éve kialakított testvértelepülési kapcsolat mára elérte célját, és a hivatalos kapcsolatok mellett szoros személyi kapcsolatok is kialakultak.