Kriptobélyegek a horvát postán

0
14

A Horvát Posta halad a korral és követi az aktuális trendeket: a világon elsők között lépett be a legmodernebb fizetési módszerek, a kriptovaluták és más, a rendszerhez kapcsolódó fejlesztések piacára.

A Horvát Posta (HP) már 2019 decembere óta foglalkozik a legismertebb kripto-valuták értékesítésével, sőt egyes hivatalokban fizetőeszközként is elfogadják a digitális érméket. Ezen forradalmian új szolgáltatásnak köszönhetően a postafiókokban bárki vásárolhat vagy eladhatja digitális valutáját. A posta vezetői szerint egyelőre még naponta átlagosan csak 5-10 kripto tranzakciót hajtanak végre, ám az érdeklődés folyamatosan növekszik. A szolgáltatás a turisták körében is népszerű, hiszen a messziről jött vendégeknek nem kell bíbelődniük a pénzváltással, elég csak besétálniuk egy postára, ahol Bitcoinjukért kúnát kapnak pár perc alatt.

Az intézmény most egy fokkal mélyebben is belemerült a digitális valuták és blokkláncok világába, ugyanis kiadta első olyan bélyegét, mely digitális, nem-helyettesíthető token, azaz NFT alapú. A bélyeg korlátozott példányszámban jelent meg a piacon, csupán 500 darab készült belőlük, amit az érdeklődök 16 óra alatt fel is vásároltak. A digitális bélyeg mellé tulajdonosaik egy papír alapút is kaptak, ám a valódi értéke ez esetben a digitális példányoknak van, azok ugyanis az Ethereum blokklánc hálózatába lettek tárolva. A nagy érdeklődés miatt a HP úgy tervezi, hogy hamarosan kiad még egy NFT alapú bélyegsorozatot. Érdemes megemlíteni, hogy a különleges bélyegeket az esetek 80%-ában kriptopénzért vásárolták. Az új bélyeggel egy időben a Horvát Posta egy új weboldalt is indít, mely lehetővé teszi kripto-szolgáltatásaik online igénybevételét. Ezzel a posta a horvát kriptovilág legjelentősebb szereplőjévé válhat, hiszen ezen iparág túlnyomórészt az online világban zajlik. A piac volatilitásának köszönhetően ugyanis könnyen megtörténhet, hogy kriptovalutánk értéke jelentősen megváltozik azon idő alatt, míg a postafiókban várakozunk, ezért az efféle kereskedés nem túl praktikus.

- Reklám -