Kreatív műhelyek és csoportos összejövetelek is a projekt részei

519

A hercegszőlősi Forrás (Izvor) Nőegylet tavaly ősszel indította a „Befogadással a haladásért” elnevezésű projektjét, melynek során számos programot, így kreatív műhelyeket is tartottak a Hercegszőlősi járás területén.

A Forrás Nőegylet az elmúlt években számos programot valósított meg, amelyekkel az idősek és rászorultak gondozását segítették.  Legújabb projektjük, a „Befogadással a haladásért” tavaly novemberben indult a horvát demográfiai, családügyi, ifjúságvédelmi és szociálpolitikai minisztérium támogatásával, és 2017. november 31-ig tart, célja a társadalmi kirekesztés csökkentése, a kirekesztettek szociálisan érzékeny közösségbe való integrálása.

A projektben szerepel a rászorulók – idősek, mozgáskorlátozottak, anyagilag hátrányos helyzetűek – szállítása egészségügyi intézményekbe vagy más ügyintézésre, valamint kreatív műhelyek, csoportos összejövetelek szervezése is.

November óta több előadást, kreatív műhelyeket és csoportfoglalkozásokat is tartottak.

Továbbra is várják a programjaik iránt érdeklődőket az alábbi elérhetőségeken: telefon: 031-730-182; e-mail: udruga.zena.izvor@gmail.com; cím: Fő u. 78., Hercegszőlős (Forrás Nőegylet).

Március 7-én egy nőnapi bált tartanak Hercegszőlősön, a kultúrotthonban (Glavna 82.) 15 órai kezdettel, amelyre március 3-ig várják a jelentkezéseket.