Közösségépítő tavaszi munka a sepsei HMDK-ban

0
78

A HMDK sepsei alapszervezetének tagjai idén is társadalmi munkában végezték el a székházuk kertjében lévő szőlőültetvény metszését. Kiváló csapatépítő is volt ez a résztvevők számára.

A szőlőültetvények karbantartásának az egyik legfontosabb eleme a megfelelő metszés. Ha egy tőkét nem metszenek meg, akkor az hamar elbokrosodik és nem fog teremni, sőt rövid időn belül tönkre is mehet. A sepsei HMDK-alapszervezet tagjai éppen ezért gondosan ügyelnek a helyi Magyarok Otthonának kertjében található szőlőültetvény metszésére, amit közösen végeznek évről évre. Az ideire múlt vasárnap került sor. A több mint ötszáz tőkéből álló ültetvényt a tagság egy fél délelőtt alatt megmetszette. A következő nagyobb munka a szőlőskert kiszáradt tőkéinek pótlása lesz.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy székházunkhoz egy saját szőlőültetvény is tartozik, amit rendszeresen közösen művelünk meg. A megtermelt szőlőből bort készítünk, amit előszeretettel kínálunk rendezvényeinken is – mondta Sipos Zoltán, a HMDK sepsei alapszervezetének elnöke, aki ezúton is szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki eljött és segített a munka elvégzésében.

- Reklám -

Ami az idei évet illeti, sajnos a járványhelyzet miatt elmarad a hagyományos sepsei nőbál, ám ha a helyzet engedi, az év második felére tervezett programjaikat meg fogják tartani.