Kitüntették a Pakráci Magyarok Közösségét

0
41

A Pakráci Magyarok Közössége a város napja alkalmából kitüntetésben részesült odaadó és eredményes tevékenységéért. Az elismerést az egyesület elnöke, Fa Josip vette át.

A Pakráci Magyarok Közössége 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy ápolja és megőrizze a térség magyar hagyományait. Legnagyobb rendezvényük a Pakráci Magyar Nap, melyet minden év tavaszán megtartanak, de szinte nincs a környéken olyan rendezvény, ahol ne képviseltetnék magukat. Kiváló kapcsolatokat ápolnak több környékbeli és magyarországi szervezettel is, ezért az anyaországban is gyakran vendégeskednek. Odaadó munkájukat Pakrác város vezetése is felismerte, és a város napja alkalmából szervezett ünnepségen kitüntetésben részesítette a szervezetet. Az elismerést az egyesület vezetője, Fa Josip vette át, aki nagy megtiszteltetésnek érzi a kitüntetést.

– Amikor megalapítottuk egyesületünket, minket csupán az érdekelt, hogy megőrizzük maroknyi magyarságunkat itt, Pakrác környékén is. Nem vártunk tetteinkért semmiféle elismerést, mégis jó érzés most ezt a díjat átvenni, hiszen ez annak a jele, hogy mások is értékelik munkánkat – mondta lapunknak az egyesület vezetője, Fa Josip.

- Reklám -

A Pakráci Magyarok Közösségének működését a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatja.