Kisebbségi egyesületek szemléje Splitben

316
04-split

A Split-dalmát megyei HMDK-szervezet két évtizede tevékenykedik a megyei magyar szórvány kulturális és nyelvi identitásának a megőrzése érdekében. Évente ismétlődő rendezvényeik mellett rendszeresen képviselik magyarságunkat a városi rendezvényeken is, így minden évben ott vannak a kisebbségek művelődési szemléjén is.

Split városa hatodik alkalommal szervezte meg a kisebbségi kulturális szemlét, amelyre december első szombatján került sor.
Fontányi Árpád, a spliti magyar szervezet tagja elmondta, minden évben nagy örömmel szerepelnek a Lora haditengerészeti kikötő melletti Horvát Hadseregotthonban. Az egyesület életében fontos szerepet tölt be ez az épület, 21 éve itt tartották alakuló ülésüket, és azóta is számos jelentős rendezvényüknek adott otthont.
Ami pedig az idei szemlét illeti, hét kisebbségi egyesület adott ízelítőt tevékenységéből. A HMDK-alapszervezet Dankó Pista Dalárdája népdalokkal és csárdásokkal mutatkozott be a közönségnek, a műsorukat Komenda László népdalkörvezető állította össze.

 

{fcomments}