Kilencven éve alakult meg Szentlászló labdarúgócsapata

0
688

A labdarúgás fontos szerepet játszik a szurkolók, a helyi közösségek és a nemzetek életében is; ezért állítják róla, hogy ez a világ legnépszerűbb sportja. Szentlászlón biztosan így van, hiszen már 1927 óta szervezetten rúgják a bőrt. A jeles jubileumot háromnapos programmal ünnepelték meg.

Az ünnepi programsorozatban egykori és mostani játékosok, szurkolók és a támogatók népes tábora vett részt. A program múlt pénteki hivatalos megnyitóján az elmúlt kilencven év legfontosabb történéseit foglalták össze. Megemlékeztek az alapító tagokról, az elért eredményekről. A nyitómérkőzést a veteránok és a labdarúgó klub legendáinak csapata játszotta. Másnap pedig a Laslovo 91 csapat a Čepin labdarúgóival mérkőzött meg, majd egy nagyszabású bállal zárták a napot.

A háromnapos program várva várt eseménye volt, amikor a helyi futballisták a horvát bajnokság élvonalában szereplő Osijek labdarúgóklub csapatával mérkőztek meg. Az eredmény ugyan a vendégek 9:0-s győzelmével ért véget, de ez ezúttal senkit sem érdekelt. A legfontosabb az volt, hogy a kilenc évtizedes múltat méltóképpen megünnepelték.

A jubileumi rendezvényen részt vett Jankovics Róbert magyar parlamenti képviselő is. A futballért közismerten rajongó képviselő már eddig is lehetőségeihez mérten támogatta magyar falvaink csapatait, és mindig is elismerte és értékelte az eredményes munkát, és ahogy eddig, úgy a jövőben is igyekszik támogatni a magyar közösségünk számára fontos egyesületeket.