Kiírták az újabb gazdaságfejlesztési pályázatot

0
330

A HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiája alapján, a magyar kormány jóvoltából az Economica Hungarica alapítvány kiírta legújabb pályázatát. Az eszközbeszerzési pályázat július 6-tól a keret kimerüléséig, de legkésőbb augusztus 6-ig lesz elérhető.

Az Economica Hungarica alapítvány legújabb pályázata ismét eszközbeszerzéssel kívánja segíteni a gazdálkodókat és a vállalkozókat. A pályázat július 6-tól elérhető az alapítvány online felületén, beadásának határideje augusztus 6., délután 2 óra, de a keret kimerülése esetén előbb is lezárulhat. A pályázatot elektronikusan és személyesen is be kell nyújtani. A COVID-járvány okozta helyzet miatt a személyes benyújtás időpontját előzetesen telefonon szükséges egyeztetni. Az Alapítvány felhívja a pályázókat az egészségügyi óvintézkedések (maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás) betartására.

– Az aktuális pályázat célja vissza nem térítendő támogatást adni mezőgazdászoknak (OPG), egyéni vállalkozók, valamint jogi személyiségű mikro- és kisvállalkozások számára. Pályázni lehet mezőgazdasági gépekre, kertészeti technológiai fejlesztéshez szükséges eszközökre, ültetvénytelepítésre és talajjavításra használható eszközökre, üveg- és fóliaházak telepítésére, jégvédelemre, öntözésre, tenyészállat-állomány bővítésére, valamint többéves ültetvények telepítésére, technológiai modernizációra, kapacitásaik növelésére, illetve a meglévő kapacitások jobb kihasználására, valamint a termelés és a szolgáltatások korszerűsítése, bővítése és fejlesztése, a versenyképesség növelése és a gazdasági tevékenység erősítése céljából – mondta Palizs-Tóth Hajnalka igazgató.

A pályázatok intenzitása legfeljebb 75 százalék. Az egy jelentkező által megpályázható legkisebb összeg 615 000 forint (1900 euró), a maximális összeg pedig 8 millió forint (25 ezer euró). Pályázatot Eszék-Baranya és Vukovár-Szerém megye meghatározott településein lakóhellyel vagy székhellyel rendelkezők nyújthatnak be.

Az újonnan kiírt pályázat mellett továbbra is lehet föld- és házvásárlási támogatásra pályázni.

Az Alapítvány elérhetőségei:

Cím: Eszék, Reisnerova 147 (1. emelet).

Telefonszám (előzetes időpont-egyeztetéshez): 031 283 682 / 099 475 78 34.

E-mail: info@economica-hungarica.eu

Online pályázati felület elérhetősége: www.economica-hungarica.eu