Kétórányi könnyfakasztó kacagás a kopácsi kultúrotthonban

0
438

A Zrínyi 1566 című szuperprodukció és az Egy életem, két halálom vígjáték után újabb sikeres Moravetz-darabot láthatott a horvátországi magyar közönség. A Magyar Hét rendezvénysorozat keretében a kopácsi kultúrotthonban mutatták be az Örömlányok végnapjait, az előadásra Magyarország Eszéki Főkonzulátusa és a kopácsi Arany János Kultúregyesület közös szervezésében került sor.

Kétórás önfeledt szórakozásban volt részük mindazoknak, akik vasárnap délután megnézték a Moravetz Produkció újabb vendégjátékát, az Örömlányok végnapjait. A darab a Pécsi Harmadik Színházban tartott 2016-os ősbemutató óta a közönség kedvence, és a pécsi előadások után más magyarországi városokban és Budapesten is bemutatták.

A Moravetz Produkciónál fontosnak tartják, hogy az általuk játszott darabokat ne csak a vidéki Magyarországra, hanem az elszakított országrészeken élő honfitársaikhoz is eljuttassák.

A kopácsi előadásra a helyieken kívül a Drávaszög és Szlavónia szinte minden magyarlakta településéről érkeztek színházkedvelők.

A rendező pedig ismét kiváló színészeket vonultatott fel az önfeledt szórakozás érdekében. Dévényi Ildikót tavaly már megismerhette a közönség a Zrínyi 1566 című produkciókban, tavasszal pedig Pélmonostoron Gregor Bernadettel együtt alakított egy felejthetetlen párost az Egy életem, két halálom című darabban. Az eddig csak a televízióból ismert magyar telenovellák szereplőit, Fodor Zsókát, Szőke Zoltánt és Fábián Anitát színpadi színészként is megismerhettük a csavarokkal, tömény humorral, zenés betétekkel átszőtt darabban.

A darabból kiderült, hogyan (nem) lehet felgöngyölíteni egy Mátraalján működő, örömlányokat foglalkoztató láncot, amelynek központi mozgatója a kettős életet élő Csöpi néni. Moravetz Levente író és rendező elárulta, hogy a mű kizárólag a fantázia szülötte – a kényes témát feszegető, jól elhelyezett, sikamlós poénokban bővelkedő darab a valósággal semmilyen egyezést nem mutat…