Kétmillió kúna a brekinskai kultúrotthon felújítására

128

Hamarosan megújul a brekinskai kultúrotthon, az ottani magyarság által használt létesítmény. A több mint kétmillió kúnás támogatásról szóló szerződést Szigeti István, a Lipiki Magyarok Közösségének elnöke írta alá a zágrábi mezőgazdasági minisztériumban múlt csütörtökön.

A lipiki magyar szervezet vezetésével végzett hagyományőrzés legfőbb helyszínének, a brekinskai kultúrotthonnak a teljes körű felújítását a horvát mezőgazdasági minisztérium 2.071.690,34 kúnával támogatja. A további szükséges összeget Lipik városa biztosítja.

– Egy régi álmunk válik végre valóra – mondta Szigeti István, a Lipiki Magyarok Közösségének elnöke a szerződés aláírását követően. – Lipik városa nélkül a pályázat nem születhetett volna meg, és csak megköszönni tudom a mezőgazdasági minisztériumnak, hogy fontosnak tartotta kis magyar közösségünk érdekében az épület korszerűsítését. Köszönjük parlamenti képviselőnknek, Jankovics Róbertnek is, aki felkarolt és mindenben támogat bennünket. Ennek a projektnek a sikerében neki oroszlánrésze volt. Nagyon örülünk, hogy egy olyan szervezethez tartozunk, mint a HMDK, amelynek minden magyar, minden magyar közösség egyformán fontos – fejtette ki Szigeti István.