Két évtizede szervezik a Kárpát-medencei iskolatalálkozót

0
84

A piliscsabai Ward Mária Iskola 2000-ben indította útjára a Kárpát-medencei iskolatalálkozókat, amelyben hat ország magyar általános iskolái vesznek részt: Bácskertes, Piliscsaba, Komárom, Aklihegy és Etéd mellett a horvátországi Laskói Általános Iskola is. A május 9-től 13-ig tartó rendezvény idei házigazdája a kárpátaljai Aklihegy iskolája volt.

Az évente más-más országban tartott találkozók célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a különböző országok területén élő fiatalokat, és egyben erősítse bennük az egy nemzethez való tartozás érzését.
A programhoz 2001-ben csatlakozott a Laskói Általános Iskola, amelynek tanulói azóta rendszeresen részt vesznek rajta. Ognjenović Zsuzsanna tanárnő a kezdetek óta kíséri a gyerekeket, elmondta, hogy nemcsak az iskolák közötti, hanem személyes kapcsolatok ápolására is kiváló alkalmak ezek a találkozók.

– Nagy öröm számunkra részt venni ezen az eseményen, igyekszünk minden alkalommal mást megmutatni, és méltóképpen képviselni az intézményünket – mondta Ognjenović Kettős Zsuzsanna tanárnő, aki hozzátette azt is, hogy most is szép és tartalmas, programokban gazdag napokat töltöttek el együtt a hat iskola diákjai és tanárai.