Képkiállítás a várdaróci tájházban

165

A Haraszti Ifjúsági Egyesület keretében működő képzőművészeti szekció alkotásaiból nyílt kiállítás a várdaróci tájházban december 28-án.

A Haraszti Ifjúsági Egyesület keretében képzőművészeti szekció is működik, amelynek tagjai között nemcsak festők, hanem különböző kézművességgel foglalkozók is vannak. Az alkotásokat általában a helyi rendezvényeken mutatták be eddig, de az egyesület úgy vélte, hogy ezek szélesebb közönség érdeklődésére is számot tarthatnak. Ezért hívták életre a vándorkiállításukat, amelynek az első állomása decemberben a kórógyi Hagyományőrző Birtok volt, majd december végén Várdarócon, a tájházban állították ki.

Az eseményt Csiszár Norbert, a Haraszti Ifjúsági Egyesület elnöke és Micheli Tünde, a Várdaróc Magyar Kultúregyesület titkára nyitotta meg.

– A tájházunkban igyekszünk különböző programokat szervezni, régóta terveink között szerepelt egy képkiállítás is, így nagy örömmel fogadtuk a haraszti szervezet képzőművészeinek alkotásait. Természetesen szeretnénk, ha a jövőben is vendégül tudnánk látni a csapatot és az alkotásokat – mondta Micheli Tünde.

Csiszár Norbert, a Haraszti Ifjúsági Egyesület elnöke elmondta, nagyon lelkesek és ügyesek szekciójuk tagjai, ezért fontosnak tartják, hogy a munkáikat szélesebb körben is megismertessék, így a vándorkiállításnak az idei évben is lesz folytatása.

Az esemény a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatásából valósult meg.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.