Kárpát-medencei magyar ifjúsági ernyőszervezet alakult

0
66

A hétvégén egy nemzetpolitikai szemináriumra gyűltek össze a Kárpát-medence magyar fiataljai Budapesten. A Fidelitas által szervezett eseményen egy, a Kárpát-medence magyar ifjúságát tömörítő ernyőszervezet is alakult. A horvátországi magyarságot Hordósi Dániel, a HMDK elnökségi tagja és Horvát Dárió, a Hegyalja Ifjúsági Egyesület tagja képviselték.

A Kárpát-medencei magyarság csak együtt lehet erős, az összetartozás erősítését pedig a fiatalok körében kell kezdeni, hiszen rájuk lehet építeni a jövőt – hangzott el a hétvégi budapesti szemináriumon, melyre a Kárpát-medence minden részéből érkeztek résztvevők. A szakmai hétvégén szó volt az európai uniós választások tétjéről, valamint a nemzetpolitika főbb irányvonalairól is. Az esemény alkalmával egy új, Kárpát-medencei magyar ernyőszervezet is alakult Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület néven, melynek célja a konzervatív magyar értékrendet valló fiatalok tömörítése. A horvátországi magyarságot Hordósi Dániel, a HMDK elnökségi tagja és Horvát Dárió, a Hegyalja Ifjúsági Egyesület tagja képviselték.

– A Kárpát-medencei magyarság számára fontos az egységes fellépés, hiszen csak így tudjuk érdekeinket kellőképpen érvényesíteni. A hétvégi rendezvény kiváló alkalom volt munkánk összehangolására. Bízom benne, hogy az újonnan létrejött szervezet munkájából a horvátországi magyarság is profitálhat majd, hiszen nekünk is érdekünk a keresztény, konzervatív, európai értékrend megőrzése, szervezetünk is ezért alakult meg – mondta Hordósi Dániel, hozzátéve, hogy az új ernyőszervezet szerinte megkönnyíti majd a magyar ifjúság érdekérvényesítését.