Karancsi ezüstérmes a Légy példakép! – INOVA 2011 elnevezésű versenyen

0
150
11-anasztzia

Eszék – Szabó Anasztázia fiatal karancsi agrármérnök  pályázata a Légy példakép!/INOVA 2011 című versenyen második helyezést ért el, témája a Borterápia belül és kívül volt.

A karancsi Szabó pincészetet sokan ismerik, igazi családi vállalkozásként működik. Szabó Attila borász idősebb lánya is a családi gazdaságban képzeli el jövőjét. Nemrég fejezte be az eszéki Mezőgazdasági Egyetem agrármérnök szakának alapképzését, és már beiratkozott a mesterképzésre is. Egyik „iskolai” feladatával nemrég rangos elismerésben részesült.

Egyik tanára ugyanis benevezte Anasztázia egyik dolgozatát a Terra Tehnopolis d. o. o. és a Horvát Feltalálók és Vállakozók Egyesülete közös szervezésében megrendezett nemzetközi versenyre, amely a Légy példakép! – INOVA 2011 címet viseli. Ez az innovációs verseny a legrangosabb ilyen jellegű rendezvény az országban.

Anasztázia a „Diáküzleti tervek“ kategóriában készítette el dolgozatát, Borterápia belül és kívül címmel.

– A leadási határidő idén februárban volt, én pedig egy kézenfekvő témát választottam, hiszen  családunk borászattal is foglalkozik. Franciaországban például a bor-wellnessnek nagy hagyománya van, ismerik a szőlő egyéb felhasználási módjait, ilyen például a szőlőmagolaj, de a belső terápiának, vagyis a kóstolásnak is vannak kiaknázatlan területei. A tervezethez egy komplett költségvetést is kellett készíteni. A tanárom nevezte be a dolgozatomat a versenyre, és szinte már meg is feledkeztem róla, amikor hívtak, hogy jelenjek meg a díjátadáson. Nagyon meglepődtem, és persze büszke is vagyok arra, hogy a második legjobb lett a dolgozatom. Eszéken zajlott a díjátadás, nyereményem pedig egy három hónapos menedzserképzés – tudtam meg Anasztáziától.

A fiatal agrármérnöknek nagyon sok terve van a jövőre nézve, de abban biztos, hogy tudását a családi vállalkozásban fogja kamatoztatni.