Jesenska večer mađarske kulture u Zmajevcu

0
17

U nedjelju je KUD Baranyai Júlia u Zmajevcu u uskom krugu održao svoju prvu Večer mađarske kulture, koja se odvijala u duhu mađarske poezije i narodnog plesa.

KUD Baranyai Júlia u Zmajevcu osnovan je s ciljem njegovanja lokalne tradicije i kulture, kao i oživljavanja društvenog života naselja. Redovito se organiziraju razna okupljanja za mlađe i starije generacije, koji je sada proširen manifestacijom pod nazivom „Večer mađarske kulture”.

Fokus tematskog događaja bio je na utjecaju jeseni na poeziju, što su prisutnima pokušali prenijeti recitacijama. Nakon toga slijedio je ples u izvedbi KUD Csárdás iz Suze.

Potpredsjednik organizacije, Ištvan Midlinski pozdravio je nazočne ističući važnost njegovanja vlastite tradicije i kulture.

– Uvijek nam je veliko zadovoljstvo ako u Zmajevcu možemo organizirati događaj koji govori o mađarskoj kulturi. Zbog epidemije događaj smo mogli održati samo u uskom krugu, ali vidjevši interes sigurni smo da ćemo, čim situacija to dopusti, nastaviti raditi s većim brojem zainteresiranih – rekao je Ištvan Midlinski dodajući da je posebna pažnja posvećena svim epidemiološkim propisima i važećim pravilima okupljanja.

Događaj u Zmajevcu sponzorirali su Demokratska zajednica Mađara Hrvatske, Savjet za nacionalne manjine i Fond Bethlen Gábor.