Jégre fel! – A hónap végén nyit az eszéki műkorcsolyapálya

323

07-korcsolya

Eszék – Régióközpontunk műkorcsolyapályája hamarosan megnyitja kapuit, bár a tervezett felújításokra anyagi okok miatt nem kerülhetett sor.

A novemberi tavaszias meleg még nem jelenti azt, hogy a télnek és a téli sportoknak búcsút kell mondanunk. Egyes források szerint minden idők legkeményebb és leghosszabb telére számíthatunk, mások viszont enyhe időjárást jósolnak a téli hónapokra.

Vidékünkön persze kevesebben örülnek a havazásnak, mint ahányan ki nem állhatják, hiszen nem sok téli sportág űzésére van lehetőség, a közlekedésben pedig gondokat okoz. Persze létezik olyan téli kedvtelés is, amelyhez nem feltétlenül szükséges a havazás, elég a fagy közeli hőmérséklet. A műkorcsolya nagyon sokak körében kedvelt szabadidős elfoglaltság, amelyre Eszéken is van lehetőség.

A hónap végén nyít a pálya

Az illetékesek azt nyilatkozták, hogy a hónap végén szeretnék megnyitni a műkorcsolyapályát a látogatók előtt. A felkészüléssel kapcsolatos teendők a végükhöz közelednek, már csak néhány apróbb simítás van hátra. A tavaly beharangozott felújításra azonban nem került sor, mivel nem volt meg hozzá a megfelelő anyagi keret. Az árak a tavalyi szinten lesznek. Továbbra is 300 különböző méretű korcsolya áll a bérlők rendelkezésére, melyekhez alkalmanként 10 kúnáért lehet hozzájutni, a belépődíj 10 kúna. A tanulók kedvezményes bérletet válthatnak, így 10 jegyet már 70 kúnáért is lehet kapni, valamint 30 jegyet 180 kúnáért.