Ismét Várdarócon szerepeltek a vajdasági színjátszók

123

A Várdaróc Magyar Kultúregyesület idén is meghívta a bezdáni Helyi Művelődési Közösség Dr. Pfaff Mihály Színjátszó Csoportját, akik Hámori István Péter Legfőbb támaszunk a söntéspult című keserédes komédiáját mutatták be – Foki István rendezésében – a drávaszögi Várdarócon.

A Várdaróc Magyar Kultúregyesület és a bezdáni színjátszók 2015 óta ápolnak jó kapcsolatot egymással, így az elmúlt években már több alkalommal is felléptek a várdaróci közönség előtt.

A vajdasági (Szerbia) Bezdán magyar közösségének műkedvelő színjátszása 150 éves múltra tekint vissza. Az északnyugat-bácskai amatőr színjátszás egyik fellegvára. A jelenleg is működő színjátszó kör évente készít új előadást, amelyeket az elmúlt években a horvátországi magyar közönség is láthatott.

A színjátszó csoport Várdaróc mellett többször szerepelt már Csúzán, Vörösmarton, de bemutatkoztak Sepsén és Újbezdánban is.

Múlt pénteken Hámori István Péter Legfőbb támaszunk a söntéspult című keserédes komédiáját mutatták be a várdaróci kultúrotthonban, a darabot Foki István rendezte.

– Nagy izgalommal készültünk a vendégszereplésre. Immár kilenc éve rendszeresen járunk fellépni Várdarócra, társulatunk mindig örömmel látogat el ide – mondta Foki István.