Iskolanap az eszéki magyar központban

115

A Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A jubileum alkalmából az intézményben sportnapot tartottak, melyre testvériskolájukat is meghívták.

Az eszéki magyar iskolaközpont 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a tanulók előtt. Az azóta eltelt időszakban több száz diák tanult az intézmény falai között. A két évtizeddel ezelőtti, első hivatalos becsengetés évfordulója alkalmából szervezte meg az intézmény idén is az iskolanapot, melynek középpontjában ezúttal a sport volt.

A  rendezvény során a tanulók egyéni, páros és kiscsoportos fogalalkozásokon vettek részt: tollaslabdáztak, asztaliteniszeztek, szkandereztek, de darts és kispályás labdarúgás is szerepelt a programban. A nap zárásaként az iskola tanárai és diákjai barátságos focimeccset játszottak a központ szigetvári testvériskolája, a Zrínyi Miklós Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola tanáraival. A rendezvényre az intézmény volt tanárai is meghívást kaptak, valamint Magyarország eszéki főkonzulátusa is képviseltette magát.

– Intézményünk az elmúlt időszakban teljesítette feladatát és bebizonyította létjogosultságát, és egy Kárpát-medencei szinten is elismert intézménnyé váltunk. Az idei tanévben egy új fejezet nyílik iskolánk történetében, hiszen megépült a kollégiumunk, amire oly régóta vártunk. A diákotthon átadására hamarosan sor kerül – mondta Andócsi János igazgató, aki hozzátette, hogy az átadással egy időben egy nagyobb volumenű iskolanapot is terveznek.