Iskolanap a darázsi tanintézményben

26

A Darázsi Általános Iskoláról több ízben is írtunk már, egyebek mellett azért is, mert kertjükkel tavaly „Az ország legszebb iskolai kertje“ címet szerezték meg. Nemrég iskolanapot tartottak.

A Darázsi Általános Iskolának és három tagozati tanintézményének a falai közt különböző szakcsoportok, szakkörök működnek, hogy a diákok minél több tevékenységben szerezhessenek gyakorlati tapasztalatot. Ilyen szabadidős foglalkozás az ökocsoportban való részvétel, melynek tagjai kertészeti ismereteiket bővítik.

A darázsi oktatási intézményben a kertészkedést a 2000-es évek eleje óta űzik. A diákokkal közösen végzett munka eredménye mindenki számára láthatóvá válik, aki az iskolába vagy a falu művelődési házába belép, a két intézménynek ugyanis közös az udvara. Tavaly el is nyerték az ország legszebb iskolai kertje címet, Prakatur-Golubov Krisztina igazgatónőtől pedig megtudtuk, jelenleg azon dolgoznak, hogy a kiskőszegi tagozati iskola számára is létrehozzanak egy kertet.

Prakatur-Golubov Krisztina

A darázsi iskolának összesen 96 tanulója van, ebből 40-en járnak magyar anyanyelvápolásra. Az iskolanapi ünnepségükön többek között részt vett Csapó Nándor, a horvát Tudományos és Oktatási Minisztérium nemzetiségi oktatásért felelős igazgatóságának a vezetője és Sipos Sándor, a Darázsi járás elöljáró-helyettese is. Az iskola igazgatónője elmondta, hogy jelenleg a dályoki tagozati iskolában zajlik egy felújítás, a cél, hogy a gyerekek méltó körülmények között tanulhassanak a több mint százéves épületben.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.