Idén is megajándékozták a magyar óvodásokat

0
120
Laskó

A pécsi székhelyű Kosztolányi Dezső Céltársulás tagjai a karácsonyi ünnepek előtt idén is megajándékozták a horvátországi magyar óvodásokat. Az ajándékok mellé egy, a szülőknek szóló levelet is csatoltak, melyben a magyar iskola előnyeire hívták fel a figyelmet.

A Kosztolányi Dezső Céltársulást a Pécsi Tudományegyetem konzervetív értékeket valló hallgatói alapították 2015-ben. Céljuk a magyarságtudat ápolása, valamint a nemzeti összetartozás erősítése Magyarország határain belül és túl. Tagjai számos akciót szerveznek a horvátországi magyarság köreiben is, legutóbb a térségben élő magyar óvodásokat ajándékozták meg karácsony alkalmából.

– A Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015 óta minden évben karácsony előtt felkeresi a Drávaszög és Kelet-Szlavónia magyarok lakta településein azokat a magyar családokat, amelyekben óvodáskorú gyermeket nevelnek. A látogatás célja, hogy egy ajándékcsomagot és egy a magyar nyelvű iskolaválasztást szorgalmazó levelet juttassunk el hozzájuk. Tizennégy pontban fejtjük ki, hogy miért érdemes a szülőknek magyar nyelvű iskolát választaniuk gyermekeik számára – így próbálunk hozzájárulni a horvátországi magyarság megmaradásához, a nemzeti identitástudat megerősítéséhez – mondta Kis Róbert, a Céltársulás igazgatója.

Vörösmart

A Céltársulás tagjai idén is kilenc település magyar óvodásait ajándékozták meg, ez összesen 111 kisgyereket jelent. Az érintett települések: Vörösmart, Csúza, Hercegszőlős, Laskó, Várdaróc, Kopács, Eszék és Karancs.

A céltársulat munkatársait Hordósi Dániel, a HMDK elnökségi tagja kalauzolta.