Idén is jutalomcsomag a jó tanulóknak

346
A HMOM Központ jutalmazottjai

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) több éve hirdeti meg a „Tudással a könnyebb boldogulásért” elnevezésű tehetséggondozási pályázatát, melynek az idei nyertesei – 26 általános és 8 középiskolás diák – jutalomcsomagot vehettek át.

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma sok programmal és számos eszközzel segíti az anyanyelvi oktatás megmaradását, és igyekszik megjutalmazni a jól tanuló horvátországi magyar diákokat is. Ennek érdekében évek óta hirdet meg különböző pályázatokat.

– Fontosnak tartjuk a diákok megjutalmazását, mivel ezzel is ösztönözzük őket a jó tanulásra. És ezzel azt is nyomatékosítani szeretnénk, hogy nem kerül hátrányos helyzetbe, nem fog kevésbé érvényesülni az, aki mindvégig magyarul tanult az iskolában, és azt is, hogy a mi régiónkban kincs, ha valaki jól beszéli mindkét nyelvet – mondta Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője, aki hozzátette, a program támogatója a Bethlen Gábor Alap.

A pályázatra horvátországi, magyar tannyelven tanuló, jó képességű és kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő felsős (6-8. osztály) és középiskolás (2-4. osztály) tanulók jelentkezhettek. A kiírás feltételeinek a tavalyi évhez hasonlóan összesen 34 pályázó felelt meg. A nyertes pályázók egy hordozható mobiltöltőt (Powerbank) és a hatékony tanulást elősegítő, tanszerekből és írószerekből álló csomagot vehettek át.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.