Húsvétváró rendezvény lesz Laskón

728

Ma már nemcsak egyházi ünnep a húsvét, hanem közösségi esemény is. Ennek megfelelően húsvétváró programmal készülnek a Laskói Ifjúsági Egyesület tagjai is április 8-án.

A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, ami a feltámadásról, a tavasz eljöveteléről, vele az újjászületésről, a természet ébredéséről is szól. A húsvéthoz számos értékes hagyomány és szokás is kapcsolódik. A Laskói Ifjúsági Egyesület célja, hogy felelevenítse, megőrizze és továbbadja ezeket a szép hagyományokat, de egyúttal egy mindenki számára fontos közösségi esemény is legyen.

Munk Erik, az egyesület elnöke elmondta, hogy különböző programokkal készülnek erre a napra: terítékre kerülnek a húsvéti ételek, kézműves foglalkozások is lesznek, aztán tojáskereső versenyt is hirdetnek, bemutatják a locsolkodási szokásokat.

– Ezzel is az a célunk, hogy összehozzuk a falu apraját-nagyját. Természetesen rendezvényünkre várjuk a környező falvak érdeklődőit is – mondta Munk Erik.

A laskói ifjúsági egyesület már nem először bizonyította, hogy a közösség érdekében dolgozik. Az egyesület társszervezője a falunapnak is, halászléfőző-versenyei már az országhatáron túl is ismertek, a tavalyi adventi vásárt pedig jótékonysági céllal szervezték meg, az ott gyűjtött adományt teljes egészében a laskói általános iskolának és óvodának ajánlották föl.